Medulin, odmor bez greške

Medulin je najjužnija istarska općina udaljena 8 km od Pule. Nekada malo ribarsko mjesto, danas je Medulin jedno od najpoznatijih i najposjećenijih destinacija ne samo u Istri već i na cijelom Jadranu.

smještaj medulin

Popularne kuće za odmor u Medulin

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Medulin

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Medulin

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Medulin

Loading...

Obala Medulina; savršen spoj luksuza i divljine

Neke od najljepših najatraktivnijih plaža Istre, pa i Jadrana, nalaze se upravo na području medulinske rivijere, u samom naselju Medulin i susjednim naseljima kao što su Banjole, Premantura, Pomer…. Dio te rivijere je i najjužniji dio Istre, rt Kamenjak. Njegove velike uvale i poznate plaže isprekidane su dugim kamenim stijenama. Kamenjak je proglašen parkom prirode, pa ćete tamo vidjeti mnoge endemske vrste. No ne trebate napuštati Medulin kako biste došli do prekrasnih plaža; Bijeca je najpoznatija medulinska plaža i jedina u okolici koja je pješčana. Zbog blagog prilaza moru, prikladna je za djecu i starije ljude. Mlade privlači odbojkom u plićaku, a djecu će osim kula u pijesku, zasigurno razveseliti i spuštanje niz tobogan. Ostale uređene plaže isto su pogodne za manju djecu, a sve su opsrkbljene dodatnim sadržajima. Uobičajena ljetna gužva javnih plaža, može se zamijeniti sa gotovo robinzonskom samoćom jednog od desetak jedanaest nenaseljenih otočića medulinskog arhipelaga. Na Ceji, Levanu i Bodulašu pronaći ćete i gastronomsku ponudu, a do otoka možete doći taxi boatom, ili čak iznajmljenim SUP-om. S jedne strane netaknuta priroda, a s druge bogatstvo turističkih sadržaja; hoteli, apartmani, kampovi, te ugostiteljski objekti.  To je ono što čini Medulin idealnim mjestom kako za obitelji s djecom, tako i za mlađu populaciju, željnu zabave i provoda.

Sport i rekreacija u Medulinu

Među raznolikom ponudom svatko može naći nešto za sebe. Za ljubitelje sportova na vodi, medulinski ronilački centri nude avanture podmorja, jedrenje, „windsurfing“ i „kitesurfing“, najam pedalina, SUP-ova, kajaka, čamaca s motorom, jet skija i mnoge dosad neviđene rekvizite i avanture. U Medulinu se možete baviti pješaćenjem, biciklizmom, tenisom, jahanjem, ili pak golfom. Golf vježbalište nalazi se kilometar udaljeno od ulaza u mjesto. Golferima je na raspolaganju travnato zemljište širine 150 metara i dužine 300 metara, te postolja za vježbanje udaraca s umjetnom travom, pitch i chip mrežama, pješčanim trapom i greenom.

apartmani medulin

Zabava u Medulinu

Mnogi hoteli i restorani organiziraju glazbu uživo na svojim ljetnim terasama, dok mladima stoji na raspolaganju nekoliko diskoteka i brojni caffe barovi. Kako u samoj jezgri grada, tako i na lijepoj medulinskoj promenadi, brojni restorani nude raznovrsne gastronomske specijalitete. Veliki zabavni park na ulazu u auto kamp Medulin oduševit će djecu svih uzrasta. Zabava u Medulinu zagarantirana je i danju – na mnogim plažama  beach barevi nude osvježavajuća pića uz laganu muziku koja priprema teren večernjim koncertima na plaži.  

Vrijeme ljetnih mjeseci je i vrijeme brojnih kulturnih manifestacija, koncerata klasične glazbe, izložbi, priredbi, gastronomskih okupljanja i posebno zanimljivih sajmova sa originalnim istarskim suvenirima i rukotvorinama. Isplanirajte svoje putovanje u Istru (link) na vrijeme, neka vaši snovi postanu stvarnost.

Dodatna zanimljivost Medulina

Posjetite Arheološki park Vižulu u samom srcu Medulina. Vižula je arheološki lokalitet pokraj Medulina koji je bio naseljen od neolitika do ranog srednjeg vijeka. Otkriveni su ostaci neolitičkog naselja poput koliba od šiblja oblijepljenih zemljom i blatom, kao i ulomci keramike i dijelovi posuđa. Ipak najznačajnija je rimska vila koja datira iz 1. ili 2. stoljeća. Vila se nadograđivala sve do 6. stoljeća te se terasasto uzdizala od obale. Donji je dio danas pod morem, gdje se naziru i ostaci pristaništa. Vila je bila patricijski i carski rezidencijalni ljetnikovac, sa bazenom, cisternom, sanitarnim čvorem, kanalizacijom te podnim grijanjem. Ova vila spada među najljepše, najveće i najluksuznije maritimno-rezidencijske vile rimskog carstva pronađene na našim područjima.

Smještaj u Medulinu

Ako tražite kuću za odmor u Medulinu pobrinite se da rezervaciju napravite na vrijeme. Apartmani u Medulinu također su veoma traženi i boravak u Medulinu potrebno je rezervirati što prije. Mnoge obiteljske kuće raspolažu s jednim ili više apartmana, a od gostoljubivih domaćina dobit ćete najbolje savjete za ljetovanje u Medulinu. Ako pak tražite privatnost kuće za odmor u Medulinu imamo na raspolaganju vile i luksuzne kuće za odmor u blizini mora ili smještene van naselja. Rezervirajte svoj smještaj u Medulinu još danas, obratite nam se za sve potrebne informacije mailom.

Ako ste i vi vlasnik apartmana ili kuće za odmor, vaše će putovanje u Medulin koštati 25 % manje. Obratite nam se s povjerenjem.