Kuće za odmor Motovun

Srednjovjekovni gradić Motovun smjestio se na vrhu brežuljka koji gleda na dolinu rijeke Mirne, vinograde, motovunsku šumu bogatu cijenjenim bijelim tartufom i širu okolicu. Nalazi se u unutrašnjosti Istre. Poznat je po svojim lijepim zidinama, filmskom festivalu koji se održava svake godine na otvorenom, ali i po bogatoj gastronomskoj ponudi. Taj gradić primjer je venecijanskog stila arhitekture, a odlikuje se renesansnom tvrđavom i kućama koje podsjećaju na palače. Rezervirajte NOVASOL kuću za odmor u Motovunu i provedite nezaboravan odmor!

kuce za odmor motovun

Popularne kuće za odmor u Motovun

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Motovun

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Motovun

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Motovun

Loading...

Gastronomija i zanimljivosti Motovun

U pitoresknim gostionicama poslužuju se domaći tartufi, vino i rakija, a pogled seže preko pitome doline koja se nalazi ispod grada. Šetajući njegovim strmim ulicama i trgovima osjetit ćete atmosferu življenja tijekom dugih stoljeća srednjeg vijeka. Na mnogim motovunskim zgradama i palačama nalaze se kameni grbovi koji su označavali vlasništvo pojedinih plemićkih obitelji. Već godinama je nezaobilazna destinacija mnogim turistima koji posjećuju Istru.

Sport i rekreacija Motovun

U neposrednoj blizini Motovuna nalaze se jahačke oaze sa ponudom rekreativnog jahanja, škole jahanja ili profesionalnih višednevnih jahačkih izleta. Na rijeci Mirni možete uživati u ribolovu i vožnji kanuom. Za one koji uživaju u lovu, motovunsko lovište pružit će užitak lova na sitnu divljač kao što su zec, fazan, trčka, prepelica ili patka. Za one željne adrenalina u široj okolici se nudi mogućnost zmajarenja, speleologije, paraglidinga i drugih sportova.

Manifestacije i kulturni sadržaji Motovun

Ljetni filmski festival na otvorenome u Motovunu, jedan je od vrhunaca istarske kulturne ponude. Najčešće se održava na srednjovjekovnom glavnom trgu na kojemu se prikazuju neovisni i umjetnički filmovi. U tom gradiću na brežuljku okupljaju se neka od najpoznatijih svjetskih filmskih imena a cijeli gradić oživi uz mnoštvo zabave, koncerata i ostalih zabavnih sadržaja. Vaše slobodno vrijeme možete kratiti i u posjetu malih trgovina sa originalnim, ručno izrađenim suvenirima, kremama, mirisima, sapunima i mirisnim uljima od lavande, te nepcima gurmana uvijek privlačnim delicijama od tartufa kako u restoranima Motovuna tako i u obližnjem mjestu Livade nadaleko poznatom po ukusnom bijelom tartufu. Tamo se već tradicionalno organizira sajam bijelog tartufa s nizom popratnih sadržaja. Rezervirajte NOVASOL smještaj u blizini grada Motovuna i uživajte u programu filmskog festivala.

Plaže u blizini Motovuna

Prve plaže su od Motovuna udaljene od 30 km u Poreču35 km u Umagu te 40 km u Novigradu. Uz lijepe šljunčane i stjenovite plaže te skrivene uvale možete uživati i u sportovima na vodi, ronjenju, brojnim izletima brodom te urnebesnoj zabavi po beach barovima, pa tako i provesti nezaboravan odmor za svačiji ukus.

Znamenitosti Motovuna

  • Motovun čine tri dijela grada. Od toga se na samom vrhu nalazi najstariji dio, ispod njega je Podgrađe, a noviji dio Gradiciol se spušta niz padinu.

  • Motovunsku obranu su činila dva prestena zidina. Unutarnji prsten oko najstarijeg dijela grada datira iz 13. i 14. stoljeća. Kroz njega vode unutarnja vrata grada. Oko Podgrađa nalazio se drugi prsten gradskih zidina, u koji se ulazi kroz vanjska gradska vrata iz 15. stoljeća.

  • Između ovih dvaju vrata nalazi se vanjski gradski trg. Na trgu je, pokraj unutarnjih vrata, i gradska loža iz 17. stoljeća, predivan vidikovac na okolicu.

  • Na trgu Andrea Antia je barokna crkva Sv. Stjepana, izgrađena 1614. na mjestu starije crkve. Uz crkvu je zvonik–kula iz 13. stoljeća.

  • Nasuprot crkve se nalazi Komunalna palača, građena u 12. stoljeću, a u 16. i 17. stoljeću je proširivana i obnavljana. Ispod trga je velika cisterna koja je opskrbljivala vodom Motovun. Do vrha Motovuna vodi uspon od preko 1000 stepenica.

  • Kroz Motovun je nekada prolazila željeznička pruga Parenzana, koja je mjesto povezivala sa Porečom na zapadu, te Slovenijom i Italijom na sjeveru. Kolodvor je sačuvan još i danas, a nalazi se podno brežuljka na kojem je smješten stari dio grada.

Rezervirajte još danas kuću za odmor u Motovunu, i uživajte u nezaboravnom odmoru u Istri i Hrvatskoj!