Novigrad u Istri - kuće i apartmani za odmor

Novigrad u Istri nalazi se nedaleko Poreča. Nekada ribarsko mjesto Novigrad je zadržao šarm mediternanskog gradića u kojem možete provesti intiman odmor sa obitelji i prijateljima. Samostojeći zvonik crkve sv. Pelagija i sv. Maksima primjetit ćete u staroj jezgri koji je motiv grada a datire iz 1883. godine. Prošetajte starom jezgrom, posjetite galeriju Rigo, Muzej austrougarske mornarice, zidine s kulama a kad ogladnite kušajte riblje specijalitete ovogo kraja sljubljene sa poznatim istarskim vinima u nekoliko restorana u starogradskoj jezgri ili kraj lučice. Znate li da postoji istoimeni gradić i u Dalmaciji!

Smještaj Novigrad Istra

Popularne kuće za odmor u Novigrad, Istra

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Novigrad, Istra

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Novigrad, Istra

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Novigrad, Istra

Loading...

Smještaj - Novigrad u Istri

U povijesti Novigrad u Istri bio je naseljen već u antička vremena koja su vidljiva u brojnim tragovima, spomenicima i arheološkim lokalitetima. Već tada je uživao status grada, a u pisanim dokumentima Novigrad se spominje kao Neapolis u VII. stoljeću, odnosno kao Civitas Nova u IX. stoljeću. Zbog svoga smještaja na malom poluotoku i plodnog prirodnog zaleđa, često je bio sjecište povijesnih događaja.

Novigrad u Istri danas je gradić dobrih turističkih mogućnosti, bogate kulturno-povijesne baštine, autohtone istarske gastronomije, lijepe obale i čistog mora za kupanje, te različitih sportskih mogućnosti. Službeno obuhvaća još 4 naselja Antenal, Bužinija, Dajla i Mareda.

Poseban kuriozitet za romantičare i nostalgičare je veličanstveni zalazak sunca, jedan od ljepših na ovom dijelu obale, koji se vidi iz zapadnog dijela stare gradske jezgre. Posjetite Novigrad i ostale gradove Istre, a prije dolaska rezervirajte apartman iz NOVASOL ponude. Pogledajte ponudu NOVASOL apartmana u Novigradu u Istri na našoj stranici.

Sport i rekreacija - Novigrad u Istri

Na nekoliko najatraktivnijih gradskih lokacija, ali i u okolici mogu se naći teniska igrališta, nogometna igrališta s prirodnom i umjetnom travom, igrališta za odbojku na pijesku, te druga polivalentna sportska igrališta. Na raspolaganju su još i zanimljive pješačke i biciklističke staze, te brojni sportovi na vodi za aktivan i ispunjen odmor.

Zabava i manifestacije - Novigrad u Istri

Dan Sv. Pelagija, zaštitnika Novigrada, 25.- 28.kolovoza, svake godine obilježen je novigradskom pučkom feštom, brojnim domaćim izvođačima i folklornim skupinama koje pjesmom i plesom prezentiraju kulturu i običaje ovoga kraja. Zanimljiv je i nadasve atraktivan glazbeni festival različitih žanrova, bluesa, jazza ili soula, Cittanova Music Nights , na kojem sudjeluju brojne poznate osobe iz svijeta glazbe. Lovcima na sreću na raspolaganju je kasino hotela Maestral, a mladima zabava u jednom od disko klubova.

Plaže - Novigrad u Istri

Uživajte na plažama Novigrada! Dodatne sadržaji na moru posjetitelji mogu pronaći na uređenim plažama, a Novigrad ih nudi mnog, i to betonskim, stjenovitim i šljunčanim plažama. Najpopularnija plaža je plaža autokampa „Sirena“.

Znamenitosti - Novigrad u Istri

  • Crkva sv. Marije, sv. Maksimilijana i sv. Pelagija - sagrađena u 15. i 16. stoljeću, na temeljima stare bazilike

  • Crkva sv. Antona - izgrađena je u razdoblju gotike, a obnavljana u 17. stoljeću, jedina sačuvana ruralna srednjovjekovna crkva iz okolice Novigrada

  • Belveder - jedina lođa u Istri smještena pokraj mora, podignuta najvjerojatnije u 16. stoljeću, a obnavljana 1860. i 1930. godine.

  • Zbirka novigradskog lapidarija – čiji spomenici predstavljaju kulturna dobra nacionalnog značenja

Rezervirajte još danas NOVASOL smještaj po vašim željama i uživajte u nezaboravnom odmoru u IstriHrvatskoj!