Apartmani za odmor Ližnjan

Mjesto ribara i ratara Ližnjan, smjestilo se na krajnjem jugoistoku Istre, u neposrednoj blizini Medulina, među grmolikom biljkom osebujnog mirisa i zlaćanog cvata, brnistrom. Općina Ližnjan obuhvaća i obližnja naselja Valturu, Muntić, Jadreške i Šišan, a s brežuljka gleda na Kvarnerski zaljev sve do otoka Cresa i Lošinja. 

U uvali Salbunić možete se osvježiti kad stignete u Ližnjan. Tamo je mala luka pored koje je uređena plaža sa nekoliko kafića gdje se možete osvježiti. Ližnjan je mirnije mjesto od popularnog Medulina koji je udaljen samo 2 kilometara. I ovdje je povijest ostavila brojne tragove, pa se kao seoska vila, rimskog vlasnika zemljišta Licianusa, spominje već u 990.god. Veću važnost ima pak u 6.stoljeću, kao naselje bizantskog razdoblja, o čemu svjedoči mjesna crkva podignuta na ostacima bizantske. Rezervirajte kuću za odmor ili apartman u Ližnjanu iz NOVASOL ponude.

Danas se velik broj stanovnika bavi upravo turizmom, a u kombinaciji sa ribarstvom, poljoprivredom i 28 km netaknutog priobalja, stvoreno je odredište savršeno za odmor. Stanovnici su znali cijeniti ljepotu krajolika u kojem obitavaju, pa je tu svoje mjesto našla i uspjela se očuvati endemska vrsta ptice, žuta pčelarica.

Apartmani Ližnjan

Popularne kuće za odmor u Ližnjan

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Ližnjan

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Ližnjan

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Ližnjan

Loading...

Sport i rekreacija Ližnjan

Dinamične valove ovog kraja koje stvara snažni vjetar, bura, često uživaju poklonici surfanja. Zaljubljenici u ronjenje, ali i oni koji žele po prvi put zaroniti u dubine veličanstvenog podmorja, na području Marlere i uvale Kuje, naići će na jednu od rijetkih livada cvjetnice Voge. Nešto iskusniji ronioci na 50 m dubine, mogu vidjeti potopljeni ratni brod, iz 1918.god., Cesare Rossarol. Nadalje će posjetitelji moći uživati u jahanju u jahačkom klubu Libor, biciklisti u vožnji obalom s pogledom na Kvarnerski zaljev, a lovci u lovu na divlje zečeve, jarebice, fazane, srne i veprove, u lovnom području hrastovih šuma. Predivne kuće za odmor vas očekuju u Ližnjanu. 

Surferi će uživati na Marleri hvatajući valove, obitelji s ljubimcima mogu šetati šumama ili uz plažu sve do Šišana. U Šišanu posjetite Sveticu gdje ćete moći uživati u pogledu na Kvarner. Upoznajte Ližnjan i zaljubite se u malo mjesto s dušom. Popričajte sa lokalnim ribarima na ''mulu'', od kojih možete i kupiti ribu, ili probajte neke od specijaliteta u nekoliko restorana u samom mjestu. U Ližnjanu imate poštu, nekoliko manjih trgovina, pekaru i kafiće stoga vam ništa ne može nedostajati. Rezervirajte smještaj u Ližnjanu još danas, a za više ponude pogledajte ponudu smještaja u Istri

Smještaj Ližnjan

Zabava u mjestu Ližnjan

Kao i mnoga druga priobalna mjesta tako i Ližnjan u ljetnim mjesecima organizira svoju feštu „Ližnjansku noć“, kada se uz glazbu, ples i specijalitete ovog kraja, zabavljaju mještani i turisti do sitnih noćnih sati. Nešto življi noćni provod, mlađim generacijama omogućuje obližnji Medulin i samo 10 km udaljena Pula. Medulin je samo 2 kilometara udaljen od Ližnjana, stoga ćete uživati u brojnim manifestacijama i koncertima koji se održavaju u ljetnim mjesecima. U Puli isto tako čekaju vas brojni sadržaji  Odaberite svoj smještaj još danas u predivnom mjestu Ližnjan koji će oduševiti sve zaljubljenike u prirodu.

Plaže u mjestu Ližnjan

Ližnjanska obala obiluje prirodnim, kamenim plažama, a lijepo, uređeno kupalište, nalazi se i u samom mjestu. Ako ste radije za samotni doticaj s prirodom, te želite uživati tišinu, uz poneki šum morskog vala, neometani od strane drugih kupača, krenite u pravcu rta Marlera. Ako ste ljubitelji netaknute, istinske prirode, uživati ćete u Ližnjanu, šećući uz obalu gdje ćete naći bezbroj mjesta za kupanje i sunčanje.

Znamenitosti

  • Crkva Blažene Djevice Marije od Kuj - iz XVII st., sa ostacima mozaika Ville Rustica koji se nalaze pod staklenim podom

  • Crkva Sv. Martina - iz 1879.godine

  • Pećina Šandalja - s tragovima pračovjeka iz paleolitika

  • Nesactium ( Vizače ) - utvrda Histra u blizini današnjeg pulskog aerodroma – Valture