Kuće za odmor Labin

Na brežuljku iznad Rapca, samo 3 kilometra udaljen od mora, smjestio se srednjovjekovni, nekada i rudarski gradić Labin, povijesno i administrativno središte istočne Istre. O njegovoj prošlosti kao republike i danas zatvorenim rudarskim oknima, više se može saznati u Narodnom muzeju. Iz Labina potječe i jedna važna osoba 16.stoljeća, Matija Vlačić Ilirik, jedan od prvih suradnika Martina Luthera, protestantski pisac i profesor teologije i hebrejskog jezika na mnogim sveučilištima. NOVASOL u Labinu ima predivne kuće za odmor koje nude privatnost i savršen odmor. Pogledajte ponudu smještaja u Labinu i rezervirajte kuću za odmor. Labin i okolica sadrži velik broj kompletno opremljenih kuća za odmor koje će vam pružiti nezaboravan odmor.

Neobičan scenarij odigravao se tu u prošlosti, ali sasvim poseban je i danas, budući da je poznat kao grad galerija, nerijetko okuplja velik broj umjetnika, ali i mladih naklonjenih posebnoj atmosferi ovog, možemo slobodno reći otvorenog muzeja umjetnosti i kulture.​

Apartmani Labin

Popularne kuće za odmor u Labin

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Labin

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Labin

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Labin

Loading...

Aktivni odmor Labin

Labin sam nije smješten uz more, ali tek 2-3 kilometra udaljena obala pruža brojne mogućnosti. U mjestu Ravni, idealni su uvjeti za surfanje u proljeće i u jesen, a na raspolaganju je i ronjenje kako u Ravnima tako i u Svetoj Marini. Nadalje pored ronjenja i surfanja, možete se baviti smirujućim ribolovom ili nešto uzbudljivijim padobranskim letenjem. Rekreativcima, ali i zaljubljenicima u prirodu, od većeg značaja je trim staza od Labina do Rapca, uz koju možete uživati u čistom zraku, potocima i vodopadima.

Grad umjetnika Labin

Tijekom ljetnih mjeseci, posebno srpnja i kolovoza, u Labinu se održavaju mnogobrojne zabavne večeri namijenjene animaciji posjetitelja. Uz glazbu, folklorne izvedbe, poneka sportska okupljanja i organizirano noćno razgledavanje grada, brzo će proći vrijeme ugodnog druženja u Labinu. Labin je posebno naklonjen umjetnicima, pa su njegove ulice često mjesto okupljanja posebno raspoloženih i nadarenih duša. Brojni ugostiteljski objekti, pobrinut će se pak za užitak u raznovrsnoj gastronomiji ovog kraja. U ljetnim mjesecima u Labinu se održavaju brojne manifestacije i koncerti na otvorenom. Možete posjetiti i park skulptura u Dubrovi kraj Labina.

Plaže Labin

Samo nekoliko kilometara od Labina, mogu se naći lijepe plaže i skrivene uvale za zaljubljene. Neometani velikom ljetnom gužvom moći ćete uživati na jednoj od šljunčanih i stjenovitih plaža u Ravnima, Sv. Marini, Trgetu i Tunarici. Dobro uređene plaže sa spasilačkim tornjevima i svim popratnim sadržajima nalaze se u Rapcu, poznatom po kristalno čistom moru i velikom broju aktivnosti u ljetnim mjesecima.

Znamenitosti

  • Loggia - iz 16. st , smještena u starom dijelu grada

  • Narodni muzej Labin – osnovan 1960.godine, u kojem se nalazi prikaz rudarske prošlosti grada i rudarskih hodnika, jedinstvenih u ovom dijelu Europe, te memorijalna zbirka Matije Vlačića Ilirika

  • Kunci - naseobina kasteljera, iz Brončanog doba

  • Crkva rođenja Blažene Djevice Marije - labinska župna crkva, iz XVI.stoljeća

NOVASOL u Labinu i okolici ima predivne kuće za odmor. Pogledajte ponudu kuća u Istri i rezervirajte kuću za odmor iz snova.