Kuće za odmor Vodnjan

Vodnjan je gradić na jugozapadu Istre udaljen oko 12 kilometara od antičke Pule. Prema legendi, nastao je iz udruge sedam vila koje su bile dio kolonijalnog dobra Pule. Kako bi se mogao obraniti od neprestanih prepiranja između akvilejskog patrijarha i Venecije, sedam vila okolice udružuju se u jedno mjesto - današnji Vodnjan. Njegovim ulicama i trgovima i danas odiše prošlost, a grad je u unutrašnjosti svoje povijesne jezgre sačuvao srednjovjekovni izgled s uskim uličicama, s kaldrmama i pročeljima od obrađenog kamena, brojnim crkvama bogatima sjećanjem i djelima. Njegovo široko područje s bezbrojnim karakterističnim ''kažunima'', izgrađenim u tehnici suhozidina, svjedok je milenija u kojem su se stanovnici bavili poljoprivredom, posebice maslinarstvom i vinogradarstvom kao osnovom vlastitog materijalnog blagostanja. Njegovo autohtono stanovništvo – Bumbari - sačuvali su stari romanski istriotski govor i običaje.

Apartmani Vodnjan

Popularne kuće za odmor u Vodnjan

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Vodnjan

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Vodnjan

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Vodnjan

Loading...

Obilježja Vodnjana

Vodnjan je danas poznat po dvojezičnoj kulturi, mumijama svetaca koje se nalaze u crkvi sv. Blaža, izvrsnim vinima i cijenjenom maslinovom ulju koji se ovdje proizvode stoljećima. NOVASOL baš u starogradskoj jezgri Vodnjana ima nekoliko kuća s bazenom za odmor. Pogledajte NOVASOL ponudu kuća za odmor i rezervirajte još danas!

Aktivni odmor Vodnjan

Upoznajte Vodnjan i okolna mjesta poput Barbarige, Peroja i Galižane biciklom! Vinogradi, šume i maslinici te maleni kažuni prirodna su obilježja ovog područja kraj kojih ćete proći dok biciklirate. Nedaleko Vodnjana nalazi se zabavni park za djecu i odrasle u mjestu Glavani, te mogućnost iznajmljivanja quadova. Isto tako posjetite ranč u mjestu Manjadvorci gdje možete uživati u jahanju.  Ako vas zanimaju vodeni sportovi možete ih pronaći u Puli, Fažani i Barbarigi.

Zabavni sadržaji Vodnjan

Mjesto poznato po izvrsnom maslinovom ulju ima naravno i feštu koja ga slavi - „Dani mladog maslinovog ulja“. Manifestacija koja već godinama okuplja maslinare i uljare iz područja Jadranske euro-regije, s naglaskom na istarska mlada maslinova ulja, uz najveći kuharski gastro show u Hrvatskoj. Za vrijeme ljeta u Vodnjanu se održavaju brojne manifestacije poput Festivala lavande, Bumbarska fešta, Leron - međunarodni festival folklora te Slatko ljeto - degustacija tradicionalnih kolača. Pored brojnih fešti u kojima se dobro zabave i stari i mladi mogu se organizirati i izleti brodom, posjet otočju Brijuni, većim turističkim središtima ili u unutrašnjost Istre.

Plaže u blizini Vodnjana

Nedaleko Vodnjana; u Barbarigi,  Fažani i Valbandonu mogu se naći prelijepe šljunčane, kamenite, stjenovite ili betonirane plaže pogodne za djecu i odrasle. Pula vam isto nije daleko, sa predivnim plažama.

Znamenitosti

  • Župna crkva sv. Blaža – Njena veličina i kupola koja dostiže 25 metara, čine je najvećom župnom crkvom u Istri.

  • Mumije u crkvi sv. Blaža – Nalaze se iza velikog oltara, to su tijela triju svetaca – sv. Leona Bemba, sv. Giovannija Olinija i sv. Nicolose Burse, i dijelova tijela sv. Sebastiana i sv. Barbare.

  • Crkva Gospe od Karmela – renesansna jednobrodna crkva

  • Crkva sv. Jakova – Smatra se najstarijim sakralnim objektom u gradu (9. st.), iako nema točnih podataka o njegovom postanku i izvornom oblikovanju.

  • Palača obitelji Bettica - Popularni Kaštel sagrađen 1300. godine u kojem je danas smješten muzej.

Pogledajte NOVASOL ponudu apartmana i kuća te izaberite smještaj za vaš nezaboravan odmor u Hrvatskoj!