Barbariga, skrivena Istra

Malo mjesto Barbariga smješteno je na obali, udaljeno desetak kilometara od grada Vodnjana, kojemu administrativno pripada, i dvadesetak od Pule. Okružena je netaknutom prirodom i brojnim maslinicima. Masline na ovom području daju vrhunska maslinova ulja, o čemu svjedoči i pronalazak najveće uljare u Istri iz čak IV. Stoljeća, dok nam ostaci dviju rimskih ladanjskih vila daju naslutiti da su ljudi ovdje rado boravili.  

Stari naziv rta Barbarige bio je Punta Cissana i pod tim nazivom spominje je još i Plinije stariji. Tek negdje u 16.-17.st. mijenja joj se naziv u Barbarigu po mletačkoj plemićkoj obitelji Barbarigo, koja je imala posjede u tom kraju. Njihova "stancija" postoji još i danas te ju se može vidjeti na samom kraju mjesta koje se danas naziva, stara Barbariga.

apartmani barbariga

Popularne kuće za odmor u Barbariga

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Barbariga

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Barbariga

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Barbariga

Loading...

Dugačka obala Barbarige

Dugačka i pitoma obala idealna je za sve uzraste, a gosti mogu birati između plaža u samom mjestu ili nešto daljih divljih uvala i dugih ravnih stijena uz koje se pruža borova šuma. Na obali Barbarige nećete čuti buku niti naići na gomile kupača, ali ako želite više događanja odaberite mjesnu plažu, gdje su se smjestile brojne atrakcije i beach barevi. Najbitnije je da u Barbarigi možete birati, jer njena se obala proteže sve od naselja Peroj do obale gradića Bale.

Na ovom su području smještene brojne kuće za odmor koje možete iznajmiti putem Novasola. Barbariga raspolaže i s mnogim apartmanima koji su nekad bili dio velikog apartmanskog naselja, ili se nalaze u sklopu obiteljskih kuća. Ako volite bezbrižan odmor i uživate u morskim radostima, onda je Barbariga pravo mjesto za vas. Na dugačkoj plaži uvijek ćete pronaći mjesta za sebe i svoje najdraže, a budući da se radi o zapadnoj obali Istre, ovdje ćete istovremeno uživati u kupanju i zalasku sunca. Barbariga je usko povezana s Betigom, gdje se također nalaze mnoge kuće za odmor, te nekoliko poznatih ugostiteljskih objekata koji spremaju domaće specijalitete.

Kada poželite provesti večer okruženi restoranima, barevima i mnoštvom ljudi, posjetite susjednu Fažanu, koja se iz malog ribarskog mjesta pretvorila u top turističku destinaciju.