Buje, odmor na sjeverozapadu Istre

Buje su gradić smješten u sjeverozapadnom dijelu Istre i središte Bujštine, čiji se teritorij prostire od rijeke Mirne do rijeke Dragonje, koja nas dijeli od Slovenije.

Apartmani Buje

Popularne kuće za odmor u Buje

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Buje

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Buje

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Buje

Loading...

Odmor u Bujama

Stari slikoviti dio grada nalazi se na brežuljku i ima savršen pogled na okolni brdoviti kraj prekriven vinogradima, maslinicima, oranicama i šumama. Na ovom blagorodnom području smjestile su se i Novasolove kuće za odmor, daleko od buke i gužve. Ovdje ćete pronaći velik izbor luksuznih kuća s bazenom, okruženih velikim okućnicama, na parcelama udaljenim od glavnih prometnica.

Područje Bujštine danas je najpoznatiji po vrhunskim vinogradima i brojnim vinskim podrumima i agroturizmima. U neposrednoj su blizini i pitoreskni srednjovjekovni gradići od kojih su omiljeni Grožnjan - zbog svojih mnogobrojnih umjetničkih galerija,  Momjan i Završje. Područje Bujštine obuhvaća i Livade, malo mjesto koje rado posjećuju gurmani. Područje doline rijeke Mirne blagorodno je tartufima, stoga je šteta ne posjetiti restoran ili trgovinu Zigante s proizvodima od tratufa, vrhunskim vinima i maslinovim uljem. Ako putujete s Novasolom ostvarujete popust u restoranu i trgovinama Zigante! 

Zabava u Bujama

Kako u Bujama tako i na cjelokupnoj Bujštini moći ćete uživati u brojnim pučkim feštama, manifestacijama posvećenim maslinarstvu, vinogradarstvu ili kulturnim sadržajima, uz široku ponudu ića i pića. 

U Bujama se nalazi i jedna vrhunska pivovara, mnogi proizvođači meda, vina i maslinovog ulja te ostalih istarskih delicija. Završetak ljetnog dana u jednom od finih restorana Bujštine, naša je preporuka. U Grožnjanu, udaljenom tek desetak kilometara od Buja, održavaju se mnogi koncerti klasične i jazz glazbe, kao i slikarska manifestacija Ex tempore. Brojne izložbe u gradskoj galeriji zajedno s onim u privatnim galerijama i studijima dale su ovom mjestu naziv "grad umjetnika". 

Ne propustite posjetiti obližnji Novigrad, koji je na samom vrhu liste najromantičnijih gradića u Istri, posebice predvečer. 

Bazen ili more? 

Ljetovanje u kući za odmor s bazenom sigurno će raveseliti cijelu obitelj, a posebno kada se takva kuća nalazi na Bujštini. Koju god kuću odabrali bit ćete na samo dvadesetak minuta od mora. Buje su se smjestile u zaleđu Novigrada i Umaga. Osim što oba mjesta imaju uređene plaže, obala koja ih spaja pogodna je za kupanje gotovo cijelom svojom dužinom od petnaestak kilometara. Naša je preporuka provesti jedan dan u obližnjem aquaparku Istralandia.

Povijesne znamenitosti

Od posebnog su značaja dvorac Rotta u Momjanu, crkva sv. Servula i crkva Majke Milosrđa u Bujama zajedno s kulom sv. Martina. Urbanistička cjelina grada Buja zaštičeno je kulturno dobro. Među spomenike kulture grada ubrajaju se ulica Belvedere u starogradskoj jezgri, gradske zidine i Stara uljara. 

Cjelokupna Bujština područje je nastanjeno od davnina, stoga ćete na svojem putovanju u Buje ugledati mnoge zanimljive gradiće. Svaki od njih ima svoju priču i zanimljivosti, pa je Istra baš zbog toga omiljena destinacija mnogih.