Kuće za odmor Barban

Barban je centar istoimene općine, smještene na visoravni koja dijeli Labinštinu od Puljštine, iznad doline rijeke Raše. Područje Barbanštine iznimno je ugodno za boravak zbog bujnog zelenila i svoje lokacije; dovoljno blizu i dovoljno daleko od popularnih turističkih destinacija. 

Dobro očuvana arhitektonska zdanja Barbana svjedoče o njegovoj zanimljivoj povijesti, a danas je najpopularniji simbol Barbana Trka na prstenac, viteška igra o kojoj postoje zapisi i 1696. Trka na prstenac postala je zaštitni znak ovog mjesta te je uvrštena na popis nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske.

Popularne kuće za odmor u Barban

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Barban

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Barban

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Barban

Loading...

Ponuda aktivnosti Barban

Šume i livade Barbanštine isprva pobuđuju želju za odmorom, a zatim i želju za malo zabavnijim, aktivnim odmorom. To je navelo mlade lokalne poduzetnike da osnuju Istra outdoor experience koji predstavlja spoj adrenalinskog turizma, pustolovnih ruta na quadovima, konjičkog turizma, biciklizma i gastronomije. Pogledajte kratki video niže. 

Gosti koji putuju s Novasolom mogu iskoristiti popuste na jahanje i izlete s konjima, popuste u adrenalinskom parku i također popuste na gastronomske specijalitete konobe Vorichi - više o tome pročitajte na stranici Posebne ponude/Istra

Zabavne i kulturne manifestacije Barban

Davne 1696., pod vlašću mletačke obitelji Loredan, u Barbanu je sačinjen prvi pronađeni zapis o pobjedniku Trke na prstenac. Starija više od 300 godina, od njezine obnove 1976., trka se kontinuirano održava treće nedjelje u kolovozu. Želite li saznati više o Barbanu posjetite Centar za posjetitelje, izložbeni prostor s multimedijskom dvoranom u kojem ćete se pobliže upoznati s tradicijom, poviješću, kulturnom baštinom i nezaobilaznom Trkom na prstenac. Barban je poznat po održavanju gastronomskih manifestacija od kojih je omiljena Fešta smokve i smokvenjaka koja se obično održava treće subote u rujnu.

Ljetovanje u Barbanu - novi model hedonizma

Barbanština je područje koje obiluje renoviranim starinama koje su pretvorene u prekrasne kamene kuće s bazenom ili u moderne vile gdje ćete osjjetiti dašak raja na ležaljci u hladu nekog stoljetnog hrasta. Barban ima i svoj izlaz na more u uvali Blaz podno sela Rebići. Više od tri kilometra obale oaza je mira i zelenila s izvorima pitke vode, stoga preporučujemo Barban svima koi traže bijeg od vreve i gužve raznikanih turističkih destinacija. 

Pogledajte kompletnu ponudu smještaja u Istri i odaberite kuću za odmor.