Banjole, idealna ljetna destinacija

Banjole, naselje na jugu Istre u sklopu općine Medulin, leži u prirodno zaštićenoj luci, na poluotočiću između uvala Soline i Slatana. Oduvijek je vezano uz more i ribolov, a i danas se mnogi stanovnici bave ribolovom. S razlogom su ovdje neki od najboljih ribljih restorana, a ljubitelji ribe mogu kupiti svježi ulov izravno od mjesnih ribara. Ovo je malo mjesto idealno za opušten godišnji odmor, a nedaleko su centar Medulina i Pula koji će vam upotpuniti ljetovanje dodatnim sadržajima i večernjim događanjima.

apartmani banjole

Popularne kuće za odmor u Banjole

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Banjole

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Banjole

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Banjole

Loading...

Ljetovanje u Banjolama

Apartman s pogledom na more ili kuća za odmor u Banjolama omogućit će vam opuštanje u ugodnom mediteranskom ozračju. Ovo malo mjesto nudi kuće za odmor u blizini plaže, ali i mnoge apartmane. Osigurajte si svoje mjesto na plaži i rezervirajte apartman u Banjolama ili kuću za odmor još danas, jer potražnja sa ovim nekad skrovitim mjestom sve je veća.  

Nakon sporta i rekreacije slijede gurmanski užici

Sportašima i rekreativcima u mjestu su na raspolaganju nogometno igralište, teniski tereni, kilometarske staze za šetnju i vožnju biciklom s prekrasnim pogledom na more, mogućnost najma jedrilica i motornih čamaca, te različiti sportovi na vodi i ronjenje. Jedno od ljepših mjesta za ronioce je otok Fraškerić, gdje imaju priliku proći kroz čak 4 pećine. Potaknuti spretnim ovdašnjim ribolovcima, možda poželite iskušati vlastitu spretnost u sportskom ribolovu.

Nakon aktivnog dana u Banjolama uživajte u prekrasnom zalasku sunca, a zatim u morskim specijalitetima lokalnih restorana. U Banjolama se nalazi poznati riblji restoran jednog od najpoznatijih kuhara u Hrvatskoj! Malo ribarsko mjesto Banjole zapravo je pravi mali raj za odmor.

Večeri u Banjolama

U posebnoj atmosferi crkve Gospe od mora nerjetko se, u ljetnim mjesecima, održavaju koncerti klasične glazbe. Običaj je da se svake godine, prve subote u kolovozu, održava vesela pučka fešta „Banjolska noć“. 

Uz plažu se osim sportskih sadržaja nalaze i neizostavni beach barevi koji će svojom muzikom i ponudom pića zaokružiti vaš idealan dan na moru. Za još više zabave posjetite brojne medulinske lokale i koncerte na otvorenom.

Plaže Banjole

Banjolsku obalu karakterizira čisto more i gusta borova šuma. U središtu mjesta nalazi se velika uvala Cintinera gdje je uređena šljunčana plaža sa blagim prilazom moru, pogodna za obitelji s djecom, dok se s obje strane uvale nalazi niz stjenovitih plaža, gdje svatko može pronaći mirni kutak za vlastiti popodnevni odmor uz more. Djeca će posebno uživati u velikom vodenom zabavnom parku koji je svako ljeto postavljen u uvali. Istražite dugačku razvedenu obalu Banjola na kajaku ili SUP-u koji možete iznajmiti u lučici. Pogledajte obalu iz druge perspektive i uživajte u čarima ljeta.