Svetvinčenat - kuće za odmor

Svetvinčenat, Savičenta, San Vincenti, tri naziva istog mjesta kojima je polazište u imenu zaštitnika, sv. Vincencija. To je renesansni gradić smješten u južnom dijelu Istre između gradova Pazina i Pule. Savičenta je idealan odabir za obiteljski odmor jer nudi mnoštvo sadržaja za cijelu obitelj u mirnom okruženju i zelenilu. Pogledajte NOVASOL ponudu smještaja na području Savičente i rezervirajte kuću za odmor po vašim željama.

Posljednjih godina raste turistička ponuda kroz razne manifestacije koje se održavaju u atraktivnim, povijesnim znamenitostima ovog gradića. Gradićem dominira venecijanski kaštel Morosini-Grimani koji je nekada bio najvažnija mletačka utvrda a nalazi se na četverokutnom glavnom trgu koji uključuju ložu iz 18. stoljeća i župnu crkvu iz 16. stoljeća. Crkva Sv. Vincenta na groblju čuva ciklus romaničkih freska a ujedno je i najstarija sačuvana građevina ovog mjesta.

Ljubitelji fresaka i kulturne baštine mogu posjetiti i crkvicu sv. Katarine na istočnom izlazu iż mjesta gdje će vidjeti freske s početka 15. stoljeća. Posjetiti možete i crkvu Marijina navještenja koja je građena početkom 16. stoljeća. U njoj se nalazi pet mramornih oltara s oltarnim slikama. Osobito su vrijedni oltar sv. Viktorije sa slikom koja prikazuje Majku Božju s anđelima, sv. Sebastijana i sv. Roka, te glavni oltar kojeg su dali izgraditi obitelj Grimani s oltarnom slikom Navještenja.

Povijesni ambijent mjesto čini uistinu osobitim. Zato dođite i uvjerite se, nećete ostati razočarani. Ovaj gradić odiše posebnim šarmom kojeg ćete najviše doživjeti kroz razne festivali, manifestacije i sadržaje koje se nude na području općine.

svetvinčenat

Popularne kuće za odmor u Svetvinčenat

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Svetvinčenat

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Svetvinčenat

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Svetvinčenat

Loading...

Kaštel Morosini-Grimani

Najposebnija utvrda u ovom dijelu Istre je kaštel Morosini-Grimani. Impozantno zdanje dominira Placom (glavnim trgom) i kao takvo simbol je mjesta Svetvinčenat. Na tri ugla ima tri kule dok je četvrta palača sa sobama za gospodu i sobom kapetana. S tih kula vide se sva 4 ulaza u mjesto.  U ljetnim mjesecima unutar zidina ovo je mjesto za razne festivale, koncerte i manifestacije koje posjećuje sve veći broj turista.

people

Escape Castle

Inovativna je igra za djecu i odrasle jedinstvena u svijetu. Escape castle bazira se na istarskoj legendi o nepoznatom vitezu koji je ostavio legendu i 7 viteških iskušenja. Igra obuhvaća prostor cijelog kaštela i traje od 30min do sat vremena. Idealna je za obitelj ili grupu prijatelja.

Kuća vještice Mare

Posjetite kuću vještice Mare te kroz zabavan i moderan pristup upoznajte povijest samog mjesta. Spoj prošlosti i novih tehnologija na inovativan i moderan način upoznaje posjetitelje s tradicijom i legendama Savičente. Pomoću naočala za proširenu stvarnost moći ćete doživjeti Savičentu na jedinstven način. Hologram vještice Mare pozdraviti će vas na ulazu i poželjeti vam dobrodošlicu! Moći ćete se okušati u virtualnom streljaštvu i doživjeti nezaboravno iskustvo!

Tematski park Sanc. Michael

Provedite dan s obitelji u tematskom parku Sanc. Michael, 3 kilometara zapadno od Svetvinčenta. Na posjedu od 26000 četvornih metara moći ćete uživati u mnogobrojnim sadržajima i igrama. Veliki dvorac izrađen od drvenih trupaca sadrži dječji vrtuljak, tamnicu za vješticu i slične zanimljivosti iz srednjeg vijeka. Moći ćete se družiti sa životinjama, okušati se u streljaštvu, te uživati u jelima s roštilja u taverni unutar dvorca. Zabava za cijelu obitelj je zagarantirana!

Najznačajniji festivali:

  • Srednjovjekovni festival

  • Festival sira

  • Festival plesa i neverbalnog kazališta

Biciklizam

Svi ljubitelji biciklizma u Savičenti pronaći će mnogobrojne označene biciklističke staze. Cijela Istra je kao stvorena za bicikliranje stoga gdje god se nalazili pronaći ćete označene biciklističke staze. Sve detalje oko biciklističkih staza možete pronaći na stranicama Turističke zajednice.

Svetvinčenat - gastronomija

Istarska kuhinja vrijedna je kušanja i uživanja. Na području Savičente pronaći ćete mnoge tradicionalne konobe u kojima možete kušati gastronomske delicije poput tjestenine (pljukanca, njoka, fuža) tipične za ovo području te razne maneštre uz domaći sir i pršut kao predjelo. Kapljica vina poznate Malvazije među bijelim te Merlota i Borgonje među crnim vinima stopit će se uz nabrojena jela.

NOVASOL na području općine Svetvinčenat nudi predivne vile i kuće za odmor smještene u zelenilu koje pružaju istinski odmor u mirnom okruženju. Rezervirajte kuću za odmor u Savičenti i provedite nezaboravan odmor u Istri.