Kaštelir-Labinci - kuće i apartmani u porečkom zaleđu

Zapadno od novigradskog područja u Istri, a dvadesetak minuta vožnje od mora, leži općina Kaštelir-Labinci. Općina se sastoji od više naselja: Babići, Brnobići, Cerjani, Deklići, Dvori, Kaštelir, Kovači, Labinci, Makiši kod Kaštelira, Rogovići, Rojci, Roškići, Tadini i Valentići. Blizina unutrašnjosti Istre nudi svojim posjetiteljima uzbuđenja i zanimljivosti po malenim srednjovjekovnim gradićima koji organiziraju filmske, glazbene i gastronomske festivale. Osobiti ponos ove regije su dani tartufa i vina. Područje okružuje bujna sredozemna vegetacija koju prekidaju maslinici, vinogradi i oranice. Mirisi prirode, čisti zrak, gostoprimstvo i naše krasne vile, kuće za odmor i apartmani učinit će vaš boravak iskustvom za pamćenje.

Croatia villas

Popularne kuće za odmor u Kaštelir-Labinci

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Kaštelir-Labinci

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Kaštelir-Labinci

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Kaštelir-Labinci

Loading...

Povijest i zanimljivosti općine Kaštelir-Labinci

Neće vam nedostajati tradicionalno uređenih konoba i restorana u kojima možete uživati u domaćim specijalitetima. Namirnice dolaze izravno iz lokalnih vrtova i ostava domaćinstava, a vino i domaća rakija vjerojatno upravo od vlasnika restorana. Iako se radi o unutrašnjosti, more nije daleko, i svježa riba i morski plodovi sastavni su i uobičajeni dio ponude. Ljubitelji boravka na otvorom i aktivnog odmora mogu pješačiti ili voziti bicikl uređenim stazama stare Poreštine koje ih vode na sjever, iznad doline rijeke Mirne. Tamo možete posjetiti izletište i spomen područje Vrbanovicu. Nikako nemojte propustiti tu priliku jer vas očekuju mir, zelenilo te panoramski pogledi na rijeku i more, a izletište su uredili sami mještani svojim trudom i vlastitim ulaganjima. Nedaleko zapadnije leži nenaseljeni Sabadin gdje se možete okušati u jedrenju padobranom ili samo promatrati akrobacije paraglidera koji na 170 metara nadmorske uživaju na povoljnim zapadnim i sjeverozapadnim vjetrovima.

Ovo se područje nalazi u sjeverozapadnom zaleđu trinaest kilometara udaljenog Poreča – hrvatske metropole turizma. Tijekom mletačke vlasti Istru su naselili stanovnici koji su izbjegli iz današnje Dalmacije i Bosne i Hercegovine, a nazivi sela ovog područja nazvana su po njihovim prezimenima.

Povijesna vojna cesta Via Flavia za koju se vjeruje da je postojala još u prapovijesti vodila je preko Trsta, rijeke Mirne, Kaštelira i Poreča sve do Pule. uz nju su nastajale župne crkve i kapelice od kojih neke datiraju još iz Srednjeg vijeka, a sigurno su vrijedne posjeta. Spomenuli bismo gotičku crkvicu svetog Trojstva iz trinaestog stoljeća.

Nemojte zaboraviti posjetiti Etno muzej koji svoju zanimljivu zbirku duguje predanosti i velikodušnosti velikana ovog kraja, Vittorija Rossonija. U njemu možete vidjeti alate, druge predmete i vrijedne podatke o starinskim nazivima, načinima izrade i uporabe. On je od ove zbirke doista stvorio riznicu sjećanja.

Odmor u općini Kaštelir-Labinci

NOVASOL vam ovdje može ponuditi apartmane i kuće za odmor među kojima svatko može naći  upravo ono što traži. Tu su vile s bazenom, luksuzni apartmani, tradicionalne kuće okružene prirodom i one suvremene sa svim sadržajima za lijep odmor u zaleđu Istre, a opet blizu moru i gradovima u kojima možete uživati u živosti kada je se zaželite. U vašoj blizini se nalazi desetak uljara gdje se tradicionalno proizvodi maslinovo ulje. Lavanda je također važna sirovina od koje se rade različita ulja i suveniri. Plemenito pčelarstvo je također jedna od tradicionalnih djelatnosti ovog lijepog kraja. Vino, rakije i likeri nešto su što sigurno neće narušiti vaš odmor, a proizvode se upravo tu i neka bočica bi baš mogla biti lijep poklon ili suvenir iz Hrvatske.