Kuće za odmor Višnjan

Višnjan je slikovit i živopisan gradić u Istri, čija prekrasna starogradska jezgra ispunjava, svakoga tko u njega kroči, lagodnim osjećajem mira. Višnjan se nalazi na zapadnom dijelu Istre svega 12 km udaljen od Poreča, na 244 m nadmorske visine. Neizostavne znamenitosti su Zvjezdarnica Višnjan sa mjestom Tićan i Sunčana ura kao i brojni sakralni eksponati koji se nalaze u mjestu i njegovoj okolici. Povijesnu baštinu čine arheološki motivi iz brončanog doba te povijesni ostaci iz svih razdoblja. Prirodna bogatstva poput višestoljetnog hrasta i izvora Badavca zanimljivosti su koje upotpunjuju turističku ponudu mjesta i mame svakog prolaznika. NOVASOL kuće za odmor u Višnjanu okružene divnim krajolikom pružit će vam nezaboravan odmor s obitelji.

Smještaj Višnjan

Popularne kuće za odmor u Višnjan

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Višnjan

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Višnjan

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Višnjan

Loading...

Aktivni odmor Višnjan

Mogućnost bavljenja sportom je raznovrsna od pješačenja, biciklizma, planinarenja do lova i ribolova. Poznate su biciklistička – Zvjezdana staza, dugačka oko 25 kilometara koja prolazi između ostalog i pored zvjezdarnice po kojoj je i dobila naziv te pješačka – Botanička staza, dugačka cca. 3 kilometra koja se proteže od Višnjana do zvjezdarnice. U malom selu Fabci možete posjetiti poljoprivredno gospodarstvo gdje se uzgaja Boškarin istarski vol zaštitni simbol regije.

Kulturni sadržaji Višnjan

Vedro zvjezdano nebo iznad Višnjana i njegova duga povijest mogu se zamijetiti na svakom koraku te su savršena kulisa za uživanje u kulturnim događajima poput mjesnih fešta, sajmova, glazbenih koncerata, filmskih projekcija i kazališnih predstava. Ovakav kulturno-glazbeni program je poruka da će u Višnjanskim litnjim večerima svatko naći ponešto za sebe. Neke od poznatijih fešti na kojima se mogu kušati ukusna vina i jela su Astro Fest i Mandalenjina.

Autohtona gastronomska ponuda vinskih podruma i životopisnih konoba prožeta je specijalitetima od tartufa, pršuta, ombola, šparoga, ribe i morskih plodova, ali i drugih sastojaka koji daju specifičnu notu okusa ovim jelima.

Posjetite konobe i agroturizme u ovom području koji će vas oduševiti kvalitetom lokalnim proizvodima i ponudom istarskih specijaliteta. Višnjan je područje gdje se stanovništvo bavi poljoprivredom, maslinarstvom, vinarstvom, stoga ćete ovdje moći kušati i kupiti proizvode koji nose brojne nagrade.

Plaže u blizini Višnjana

Nezaobilazan je posjet turističkom gradu Poreču, njegovim znamenitostima, plažama, restoranima,  barovima, klubovima i njegovim prirodnim ljepotama, ali i drugim poznatim istarskim mjestima i gradovima. U Poreču ima pregršt uređenih plaža na kojima možete uživati u morskim radostima. Plaže su uređene i prilagođene za sve uzraste i nude mnoge zabavne sadržaje za djecu.

Rezervirajte kuću za odmor u Višnjanu i provedite miran i opušten odmor, a za sve veće sadržaje posjetite grad Poreč.

Znamenitosti

  • Crkvica sv. Antuna opata iz 15. st. i danas čuva uspomene romaničke arhitekture.

  • Starogradski trg dijelom opasan zidinama sagrađenim u 13. i 14. st.

  • Zvonik venecijanskog stila - 27 metara visok i sagrađen 1753. godine od bijelog istarskog kamena.

  • Gradska lođa iz 18. st. – Nalazi se ispred crkve sv. Kvirika i Julite, a u njoj su se održavali javni skupovi,

  • Crkva sv. Kvirika i Julite iz 19. st. – Važnost Crkvi pridodaju freske na plafonu na kojima je prikazano mučenje sv. Judite, te krstionica, škropionica na stupu i pjevalište iznad ulaza.

  • Višnjanska zvjezdarnica smještena u Tićnu, mjestu udaljenom 3 kilometra od Višnjana.

Pogledajte ponudu objekata u Hrvatskoj i rezervirajte smještaj po vašoj mjeri.