Kuće za odmor Buzet

Buzet se nalazi u samom središtu sjevernog dijela Istre, u podnožju planinskog lanca Ćićarije te je ujedno i središte Buzeštine, zemljopisno-povijesnog naziva tog područja. Stari grad Buzet se nalazi na 150 m visokom brdašcu iznad plodne doline kojom protječe rijeka Mirna, dok se noviji dio grada razvija u podnožju brda. Buzet se često naziva Grad tartufa jer je smješten na području njihova rasta.

Buzet

Popularne kuće za odmor u Buzet

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Buzet

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Buzet

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Buzet

Loading...

Odmor u Buzetu

Buzeština obuhvaća kulturno, povijesno i turistički značajna nasljea Roč, Hum, Brest, Lanišće, Sovinjak i Sveti Duh. Hum je poznat kao najmanji grad na svijetu koji će vas očarati svojim srednjovejkovnim zdanjima, kamenom popločanim ulicama, konobom i dućanom/suvenirnicom gdje možete kupiti Bisku ili druge autohtone domaće rakije. Od Hum do gradića Roč proteže se poznata "Aleja glagoljaša" sa svojih deset kamenih spomen-obilježja i jednim bakrenim. Čitavo područje slično je prizorima iz bajki, gdje se brežuljcima nižu malena kamena naselja, polja, šume i vinogradi. 

kuce za odmor buzet

Gastronomske delicije Buzeta

Iako se mnoge gastronomske delicije ovdje baziraju na jelima i proizvodima s tartufom, ovdje možete kušati izvorne domaće proizvode mnogih poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom maslinovog ulja, meda, vina i rakije. Kada se spomene domaća rakija i Buzeština obavezno moramo spomenuti Bisku. Biska je rakija čiji je recept star oko 2000 godina. Priča se da recept potječe od Druida i keltske magije te se za Bisku vjeruje da ima ljekovita svojstva. 

Događanja na Buzeštini

U Buzetu i njegovoj okolici se tokom cijele godine održavaju brojne manifestacije. Najpoznatija je Subotina – kulturno-turistička revitalizacija starog grada, osmišljena na način da predstavi cjelokupni život grada na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće (kostimi, hrana, piće, proizvodi, glazba, običaji). Tu su još "Z armonikom v Roč" međunarodni susret svirača, Smotra rakija u Humu te mnoge gastro-manifestacije povezane uz tartufe, kao i mnoge  manifestacije povezane uz sport; tradicionalno se ovjde održavaju auto utrke.  Buzeština je idealna destinacija za parajedriličarstvo odnosno paragliding, letenje zmajem sa nekoliko poletišta, zatim slobodno penjanje, biciklizam i pješačenje - od sedam ucrtanih staza teško je odabrati najljepšu.

Buzet, za sva godišnja doba

Buzet se nalazi u središtu sjeverne Istre, tako da je na gotovo istoj zračnoj udaljenosti od obje obale, istočne i zapadne. Na istočnoj obali pronaći ćete poznatu Opatiju do koje stižete tunelom Učka. Opatija je poznata turistička destinacija i tu ćete pronaći mnogo više od plaža. Ako se odlučite za zapadnju obalu trebat će vam 45 minuta do Umaga ili 35 do Novigrada. Iznajmite li kuću za odmor u Buzetu doživjeti ćete Istru u čitavoj svojoj osebujnosti, neovisno o godišnjem dobu.

Znamenitosti Buzeta i okolice

Ovdašnje su kuće najčešće okružene bujnom vegetacijom, no ovo je područje također bogato arheološkim znamenitostima. Stari grad Buzet broji čak 21 zdanje koje možete posjetiti; predlažemo palaču Bigatto gdje je smješten zavičajni muzej, baroknu fontanu, venecijanska skladišta i šternu (cisternu) iz 16. stoljeća. Od okolnih naselja valja istaknuti Roč, utemeljen kao Ilirsko naselje, kasnije rimski castrum, zatim srednjovjekovni utvrđeni kaštel s Velikim i Malim vratima. U 16. je stoljeću Roč bio središte hrvatske pismenosti i tiskarstva na glagoljici, najstarijem slavenskom pismu. Posjetite i Kotle, zaštićenu ruralnu sredinu sa starim mlinom na rijeci Mirni, koja je ovaj krajolik učinila posebnim. Ovaj dio Istre, zahvaljujući svom položaju, ostao je skriven masovnom turizmu te je uspio zadržati sve svoje čari.