Kuće za odmor Sveti Lovreč

Sveti Lovreč, srednjovjekovni gradić koji je dobio ime po svecu zaštitniku, Sv. Lovri, a nalazi se u zapadnom dijelu istarskog poluotoka nedaleko od mora i poznatog istarskog središta Poreča. Slovi među najbolje očuvane srednjovjekovne gradove u Istri. Kružni oblik naselja potječe još iz prapovijesti kad je na istoj uzvisini bila gradina. Zbog bogate arhitektonske baštine i smještaja u unutrašnjem dijelu Istre, Sveti je Lovreč prikladno odredište gostiju koji tijekom odmora više od zabave cijene upoznavanje tradicionalnih obilježja zemlje koju su posjetili, jer odavdje možete svakoga dana poći put nekog od povijesnih gradića zelene Istre. Rezervirajte NOVASOL kuću za odmor i uživajte u Istri na odmoru. 

Pogledajte ponudu NOVASOL smještaja u Hrvatskoj i izaberite savršen smještaj za vas i vašu obitelj.

sveti lovrec

Popularne kuće za odmor u Sveti Lovreč

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sveti Lovreč

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Sveti Lovreč

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Sveti Lovreč

Loading...

Sport i rekreacija Sveti Lovreč

Sportašima i rekreativcima u mjestu su na raspolaganju nogometno igralište, mogućnost za šetnju i vožnju biciklom u kojima možete istraživati okolicu, te nekoliko boćališta. U ne tako dalekom Poreču ljubitelji vode se mogu baviti raznim sportovima na vodi, ronjenjem, mogu iznajmiti barku i uživati u prekrasnom moru i plažama na obližnjim otočićima ili pak tenisom, kuglanjem, jahanjem i raznim drugim sportskim aktivnostima.

Zabavni sadržaji

Uz nastup folklornih društava i etno skupina iz Istre u Sv. Lovreču se održava smotra narodne glazbe i plesa središnje i zapadne Istre. Manifestacija je obogaćena i popratnim sadržajima kao što su: degustacija lovrečanskih vina, ulja, pršuta i kozjeg sira, izložba istarskih suvenira, lavande i predstavljanje strih zanata. Nakon toga cijela proslava se nastavlja zajedničkim druženjem, plesom i gastronomskom ponudom. Još jedna poznata proslava u nizu je Lovrečana na blagdan svetog Lovre, a upotpunjena je čitavim nizom kulturnih i sportskih događanja. Višednevno slavlje kulminira nastupima poznatih imena klasične muzike i nastupima izvođača lakih nota. Za one mlađe preporučamo posjet gradu Poreču u noćnim satima. Uvjereni smo kako vam zabave neće nedostajati!

Plaže u okolici Sveti Lovreč

Prve plaže su od Sv. Lovreča udaljene oko 15 km, a nalaze se u Poreču. Ovisno o Vašim željama možete birati da li će to biti na obližnjim otocima ili na gradskom kupalištu, možete biati između šljunčanih ili betoniranih, sa plažama na kojima se nalazi plava zastavica ili ne. Ne sumnjamo da će svako naći po nešto za sebe.

Znamenitosti

  • Bazilika sv. Martina sa zvonikom – ranoromanička trobrodna bazilika građena između 10. i 11. stoljeća.

  • Gotička crkvica sv. Blaža – nalazi se izvan gradskih zidina, a ispred glavnih ulaznih vrata, posvećena 1460. g. Građena je od obrađenog kamena i pokrivena kamenim pločama. U unutrašnjosti je drveni oltar. Zidovi su oslikani freskama. Na krovu je zvonik na preslicu čije je zvono označavalo vrijeme raspodjele vode u vrijeme velikih suša.

  • Crkvica sv. Lovre – nalazi se na mjesnom groblju, a datira iz 8. stoljeće i spada među najstarije građevine ove vrste na ovim prostorima. Masivni romanički zvonik s biforama na vrhu potječe iz 12.-13. stoljeća. To je bila prva lovrečka župna crkva.

  • Značajna je kapela Sv. Lucije u Selini iz 1568. lijepim retableom.

  • Iz 11. stoljeća datiraju ostaci kompleksa Sv. Mihovila nad Limom.