Kuće za odmor Kanfanar

Kanfanar je naselje smješteno na jugozapadnom području Istre. Nalazi se nedaleko od poznatog turističkog grada Rovinja u brežuljkastom dijelu istarskog poluotoka. Uzdignut je nad rubom Limske drage, na nadmorskoj visini od 280 metara. U neposrednoj blizini nalazi se gradić Dvigrad, zanimljiv i vrijedan arheološki lokalitet regije čiji su stanovnici u 17. st.,zbog kuge, napustili gradić i naseljavali se u Kanfanaru i okolnim mjestima.

Ljubitelji prirode, slobodni rekreativci i oni željni adrenalina, ali i pravoga odmora uz ukusnu hranu će uživati u posjetu ovog čarobnog mjesta. Mnogo je zanimljivosti koje ćete susresti ovdje na odmoru. Od limskog kanala gdje možete kušati razne riblje specijalitete, do bogate ponude lokalnih proizvoda i šetnje arheološkim lokalitetima. Romualdova pećina je svakako nešto što ne smijete zaobići dok ste ovdje na odmoru. 

Rezervirajte NOVASOL kuću za odmor i krenite u razgledavanje Kanfanara i okolice!

kuce za odmor kanfanar

Popularne kuće za odmor u Kanfanar

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Kanfanar

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Kanfanar

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Kanfanar

Loading...

Jeste li čuli za Dvigrad?

Posjetite Dvigrad dok odmarate u jednoj od NOVASOL kuća za odmor. Ruševine srednjovjekovnog grada Dvigrada najvažnije su i najpoznatije kulturno dobro općine Kanfanar. Naziv „Dvigrad“ (Duo Castra, Due Castelli, Dvegrad) upućuje na postojanje dva dijela grada (Moncastel i Parentin) koja su se još od 9. – 10. stoljeća spominjala kao jedinstveni grad. Zajednički je naziv ostao i nakon propasti kaštela Parentin, kada je ostao samo Moncastel. Postoje brojne legende o gradu Dvigradu, saznajte više o tome u TZ Kanfanar gdje ćete moći dobiti više informacija o vođenim turama po Dvigradu.

Sport i rekreacija Kanfanar

U samom mjestu i okolici postoji oko trideset kilometara biciklističkih staza. One se protežu dvigradskom dolinom, lovnim rezervatom te pokraj obrađenih polja. Područje je pogodno kako za biciklizam i pješačenje tako i za lov te sportsko penjanje na obližnjim strmim stijenama. Od devet uređenih staza za sportsko penjanje u cijeloj Istri, ovdje se nalaze čak dvije. Jedna se nalazi na kraju Limskog kanala poviše ceste, a druga iznad Dvigrada na sjevernoj strani Drage.

Zabavni sadržaji Kanfanar

Kanfanar je u širokoj okolici poznat po pučkoj fešti Jakovljevo koja se održava u srpnju kada se istovremeno održava i izložba autohtonog istarskog goveda – boškarina koji je zbog mogućeg izumiranja stavljen na listu zaštićenih vrsta. Dobra zabava uz bogatu gastronomsku ponudu se može naći i u obližnjim primorskim gradovima, ali i drugim mjestima u unutrašnjem dijelu Istre uvijek popraćena uz dobru glazbu i pregršt dobro raspoloženog mnoštva domaćeg stanovništva.

Plaže nedaleko mjesta Kanfanar

More i plaže su udaljene oko 20 kilometara od Kanfanara. Stjenovite ili kamene plaže Rovinja ili Vrsara privukle su i privlače iz godine u godinu sve više ljubitelja čistog mora i dobre zabave.

Znamenitosti

  • Dvigrad - Srednjovjekovni grad, danas najvažniji kulturni spomenik nulte kategorije kojim dominiraju ostaci romaničke bazilike, napušten je tijekom 17. st. zbog kuge.

  • Crkva Sv. Silvestra – Izgrađena je 1696. godine na mjestu manje crkve iz 13 st., a zvonik je dodan 1730.godine.

  • Crkva Sv. Agate – Izgrađena je u 10. st. Njen način zidanja i specifične nepravilnosti karakteristične su za predromaničku arhitekturu u Istri.

  • Crkva Sv. Marije od Lakuća - Podignuta je tijekom 14. st. u prijelaznoj fazi romanike i gotike. Najveće vrijednosti crkve su gotičke freske koje datiraju između 1470. i 1483. godine.

  • Romualdova pećina – 105 metara duga pećina dobila je ime po Romualdu iz Ravene, bivšem pripadniku benediktinskog reda, koji je uz molitvu i meditaciju neprestano boravio u njoj dvije i pol godine.