Vižinada - kuće za odmor

Na jednom od brežuljaka na sjeverozapadu  Istre smjestio se ovaj gradić. Sa brežuljka Sv. Tome na kojem, je smješten gradić pruža se predivan pogled na vinograde i očaravajući krajolik te ostale brežuljke.  Prema zapisima današnja Vižinada je stara oko tisuću godina. Pravi uspon doživljava nakon što su je naselili stanovnici nekadašnjeg Ružara. Ružar je bio naseljen još u pretpovijesno doba.

Vižinada je poznata po  svojoj plodnoj zemlji i odličnom vinu. Uz malvaziju, najvažniju bijelu sortu Istre, tipična crna sorta ovog područja je teran. Okružen je predivnim brežuljcima od kojih je na jednom smješten grad Motovun. Motovun je grad u kojem se već tradicionalno ljeti održava filmski festival koji svake godine privlači sve više posjetitelja. U podnožju Motovuna nalazi se šuma poznata po tartufima, čije specijalitete možete okusiti u restoranima na ovom području. Ako želite, možete na neke od izleta koje nude jedinstveno iskustvo traženja tartufa. U Vižinadi možete kušati odlična maslinova ulja gdje gotovo svako poljoprivredno gospodarstvo uzgaja masline i proizvodi ulje.

Zanimljivo je da  je ovdje snimljen jedan poznati film ''Zlato za odvažne''. Vinari s ovog područja godinu za godinom dobivaju priznanja zbog izvrsnog vina. Prošetajte se starim dijelom gradom, trgom gdje su dva bunara te mletački grb sa krilatim lavom priča o prošlosti ovog mjesta. Ono što će vam biti posebno zanimljivo jest Parenzana koji domaći i strani gosti rado posjećuju. Riječ je o pruzi koja je u prošlosti povezivala Poreč i Trst. Parenzana danas služi za pješačenje, bicikliranje i aktivan odmor. Parenzana je duga 123 kilometara, a tko god želi ovdje može uživati u predivnim prizorima krajolika, prolazeći kroz skrivene tunele, gradiće, vijadukte. Ukoliko niste aktivni tip možete izabrati izlet vlakićem kroz Parenzanu na kojem će i vaša djeca uživati. Vlakići voze i u vinarije na ovom području na degustaciju izvrsnih vina. Ovo je zaista izvrsno mjesto za idiličan odmor sa prijateljima i obitelji.

NOVASOL nudi kuće za odmor sa pogledom na brežuljke i krajolik u ovom području koje će vas oduševiti. Kava s pogledom na brdašce na kojem je Motovun, nije loša ideja, zar ne?

Rezervirajte još danas idealnu kuću iz NOVASOL ponude!

Ferienwohnung in Vižinada

Popularne kuće za odmor u Vižinada

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Vižinada

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Vižinada

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Vižinada

Loading...