Kuće za odmor Pazin

Pazin je grad smješten u srcu istarskog poluotoka, a uz to ima dugu i bogatu tradiciju. Udaljen je tek tridesetak kilometara od poznatih turističkih gradova Istre, a zbog prekrasnog zelenila i različite klime ovdje ćete osjetiti sve čari unutrašnjosti Istre. Život se ovdje odvija jednakim intenzitetom kako ljeti tako i zimi. Na ljeto je posjećen turistima, a na zimu je prepun školaraca jer je grad i srednjoškolski centar.

Pazin

Popularne kuće za odmor u Pazin

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Pazin

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Pazin

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Pazin

Loading...

Smještaj Pazin

Pazin je interesantno središte opisano i u djelima brojnih poznatih spisatelja kojima je bio inspiracija kao i njegove prirodne znamenitosti poput Pazinske jame ili Pazinskog kaštela. Dođite i posjetite Pazin u Istri, sigurni smo kako će Vas oduševiti svojim ljepotama i dobro očuvanim zdanjima. Pogledajte NOVASOL ponudu kuća i apartmana u IstriHrvatskoj i pronađite idealan smještaj za sebe, svoju obitelji i prijatelje! NOVASOL vam nudi brojne vile i kuće baš u Pazinu i okolici! Pogledajte i ponudu objekata u Istri!​

Sport i rekreacija Pazin

U Pazinu je, zbog njegovog geografskog položaja, pogodno baviti se raznim kopnenim sportovima, a vrlo je poznat i kao biciklističko odredište. Uz brojne označene biciklističke staze se možete baviti i penjanje. Penjalište uz rijeku Pazinčicu je opremljeno i sve bogatije smjerovima. Možete se baviti ribolovom, posjetiti brojne špilje ili pak u okolici Pazina potražiti rancheve sa jahaćim konjima na kojima se nude tečajevi jahanja i sportsko jahanje.

Zabava i manifestacije Pazin

Kako u svakom drugom mjestu u Istri tako se i ovdje održavaju brojne pučke fešte, poznati pazinski sajam i to još od daleke 1539. godine svakog drugog utorka u mjesecu, Festival fantastične književnosti, razne manifestacije poput: Dana meda, Susreti harmonikaša Istre, Dani Julesa Vernea i Dan grada Pazina. Organiziraju se i brojna različita sportska događanja kao što su: Pazinčica clearwater revival utrka u kojoj tim ima jednu biciklu te se članovi izmjenjuju u trčanju i vožnji, Međunarodni dan pješačenja, Vaterpolo turnir na Zarečkom krovu. Omiljeno okupalište Pazinaca postaje mjesto izazova za sve koji posjeduju bar mrvicu sportskog duha. Amaterski vaterpolo na pazinski način. Zabava za sve uzraste, uz izložbu na obližnjem poznatom penjalištu Lido i svirku do rano jutarnjih sati.

Plaže u okolici Pazina

Prve plaže možete posjetiti u Rapcu, ili pak malo dalje u Mošćeničkoj Dragi, Lovranu i kraljici turizma Opatiji. Pronaći ćete svakojake plaže - šljunčane, stjenovite, betonirane, mnoge sportske sadržaje, sportove na vodi, izlete brodom i još mnogo, mnogo toga.

Znamenitosti grada Pazina

  • Pazinski kaštel - dramatičnim položajem na vrhu hridi u gradu Pazinu u unutrašnjosti Istre, dvorac iz 9. stoljeća izdiže se 130 metara iznad dubokog klanca rijeke Pazinčice, a postao je poznat kao mjesto radnje romana Julesa Verena, Matijaš Sandorf

  • Pazinska jama - je primjer djelovanja prirodnih sila na krški teren Istre. Nalazi se ispod zidina tisućljetnog Pazinskog kaštela.

  • Crkva sv. Nikole - datira iz 1266. godine, što potvrđuje natpis na latinskom na pročelju crkve.

  • Franjevački samostan - utemeljen je bulom koju je 1482. godine izdao rimski papa Siksto IV. Najstariji dio samostana imao je dvanaest uređenih soba koje su imale svoju namjenu kao sobe, bolnica, ljekarna i knjižnica.

  • Biskupsko sjemenište - izgrađena je prije prvog svjetskog rata s namjenom učeničkog doma, međutim u drugom svjetsko ratu koristile su je vojske, 1945. godine u zgradi je biskupsko sjemenište, a od 1993. godine postaje jedna od prvih privatnih srednjih škola u Hrvatskoj.

U Pazinu i okolici pronaći ćete lokalne konobe i agroturizme koji će vam ponuditi lokalne specijalitete. Uživajte u lokalnim istarskim jelima koja će zadovoljiti sve ljubitelje dobre hrane. Središnja Istra nudi brojne mogućnosti za aktivan odmor ali i za uživanje u gastronomiji.

Pogledajte NOVASOL ponudu svih objekata u Hrvatskoj i rezervirajte idealan smještaj za sebe, svoju obitelji i prijatelje!