Grožnjan - kuće za odmor

Grožnjan je slikoviti srednjovjekovni gradić smješten na brežuljku sjeverozapadne Istre. Kamene zidine, popločene ulice i sačuvana arhitektura zrače jednostavnom ljepotom i mirom. Zelenilo koje ga okružuje i plavetnilo istarskog neba čudotvorno djeluju na naša osjetila. Zato je ovdje sve više stanovnika i umjetničkih galerija s mnoštvom unikatnih predmeta, koji su više od suvenira.

Apartmani Grožnjan

Popularne kuće za odmor u Grožnjan

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Grožnjan

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Grožnjan

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Grožnjan

Loading...

Povijest Grožnjana

Grožnjan je smješten na skoro tristo metara nadmorske visine i s njega se pruža savršen panoramski pogled na rijeku doline Mirne, na Motovun i na Učku. Raspored je kuća tipično srednjovjekovan, a Grožnjan ulazi u povijest kao kaštel (Castello). U grad se ulazilo kroz dvoja vrata, Mala i Vela, koja su u prošlosti bila dostupna samo pokretnim mostom.

Dok su se u prošlosti stanovnici Grožnjana najčešće bavili poljoprivredom i stočarstvom,  situacija se mijenja dolaskom Venecije na vlast kada se razvijaju  posebno vinogradarstvo i maslinarstvo. Željeznička trasa Parenzana koja je povezivala Trst i Poreč prolazila je od 1902. i Grožnjanom, pa tako ovo mjesto dobiva mogućnost za povećanu robnu razmjenu i napredak. No tijekom dvaju rata mjesto prolazi kroz brojne poteškoće i gotovo ostaje bez stanovništva. Tek 1965. Grožnjan se oporavlja kao Grad umjetnika pa se on razvija sve više u tom smjeru. U njemu djeluje Međunarodni centar glazbene mladeži, a njegove manifestacije prepoznate su na svjetskom nivou. Preporuka je posjetiti Grožnjan tijekom jazz večeri ili tijekom manifestacije Ex Tempore, no Grožnjan je interesantan u bilo koje doba godine.  

Općini pripadaju veća i manja naselja u kojima možete pronaći vrhunske kuće za odmor. Dok budete boravili na ovom području shvatit ćete zašto Istru često nazivaju Magičnom zemljom, Terra magica. Kao da zakoračite u neku drugu dimenziju, daleko od buke i vreve, a opet tako blizu svemu što možete požaljeti na svom godišnjem odmoru. Obala zapadne Istre udaljena je od općine Grožnjan tek dvadesetak minuta vožnje.

Iz Grožnjana brzo stižete do romantičnog Novigrada ili poznatog Poreča, a na putu ćete naići čak na dva vrhunska aquaparka, gdje je zabava zajamčena baš svim uzrastima. Mnoge konobe i agroturizmi spremaju ovdje vrhunske tradicionalne specijalitete, a još je više vrhunskih proizvođača vina. Ako želite provesti odmor koji će vam uvijek ostati u jako lijepom sjećanju, onda je to odmor u središnjoj Istri.

Smještaj Grožnjan