Apartmani za odmor Premantura

Premantura se nalazi na samom jugu Istre. Bila je naseljena još u brončano doba, a samo mjesto nastalo je na ruševinama starog ilirsko-rimskog naselja o čemu svjedoče ostaci vila rustika i statua Minerve – koja se čuva u pulskom Arheološkom Muzeju. Sigurno ste čuli za predivan Rt Kamenjak? Ako ga još niste posjetili, vrijeme vam je. ​Rezervirajte NOVASOL kuću ili apartman u mjestu Premantura.

Apartmani Premantura

Popularne kuće za odmor u Premantura

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Premantura

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Premantura

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Premantura

Loading...

Zanimljivosti Premantura

Priroda je ovdje isklesala jedan od jedinstvenih reljefnih oblika, čaroban u oku, kako ponosnih žitelja Premanture, tako i svakom posjetitelju. Južno od sela, isturen u plavetnilo mora, nalazi se park prirode - Rt Kamenjak, dug 9,5 kilometara, širok oko 1,5 kilometar, zaštićen od gradnje svega što ljudska ruka može napraviti. Sa svojih 30 kilometara razvedene obale, niza prekrasnih plaža, kamenih ploča, uvala i otočića, Premantura je savršeno odredište za uživanje u suncu i moru i netaknutoj prirodi. NOVASOL kuće i apartmani za odmor nalaze se u blizini predivnog parka prirode, dok su apartmani smješteni u centru mjesta također u blizini ovog predivnog istarskog prirodnog bogatstva.

Prirodne ljepote Premantura

Ovaj kraj, nerazmjerno s njegovom veličinom, krasi preko 530 biljnih vrsta, od čega čak 20 vrsta orhideja, od kojih su neke endemi. Izrazito povoljni vjetrovi, omogućili su odličan provod za ljubitelje sportova na vodi, a s obzirom da je gastronomska ponuda nezaobilazan dio svačijeg odmora i za najizbirljivije poklonike dobrih jela, pobrinulo se nekoliko vrhunskih restorana.

U Premanturi na odmoru zaista ćete imati prilike uživati. Možete posjetiti i okolicu poput Medulina -  koji se ponosi svojom dugom pješčanom plažom i brojnim sadržajima za obitelj te ljetnim manifestacijama. Grad Pula sa brojnim znamenitostima, festivalima i sadržajima također je samo 10-tak kilometara udaljen od lijepe Premanture. Odaberete li u Premanturi apartman, kuću za odmor ili luksuznu vilu s bazenom iz NOVASOL ponude – nećete pogriješiti!

Sport i rekreacija Premantura

U Premanturi se može doživjeti i nešto više od običnog odmora. Zbog već spomenutih povoljnih vjetrova koji ovdje pušu, sportovi na vodi mogući su od ranog ljeta do kasne jeseni. Sve su popularniji i za cijeli kraj posebnu atrakciju čine susreti surfera „Hallowin“. Uz ronjenje, jedrenje, skijanje na vodi, posjetiteljima je na raspolaganju i nekoliko teniskih terena, igralište za mini golf i boćanje, a čarobnu moć premanturskih prirodnih ljepota najbolje ćete doživjeti vožnjom na biciklu ili jednostavnom šetnjom.

Zabavani sadržaji Premantura

Poseban kuriozitet su skakači sa bakljama, koji na najjužnijem dijelu rta Kamenjak, noću, sa visokih stijena skaču u more. Lako dostupna okolica bogate ponude, poput Medulina ili Pule, sa svojim „caffe“ barovima, diskotekama, feštama, priredbama, izložbama i koncertima, utažit će glad za zabavom i provodom. Na Rt-u Kamenjaku uživati ćete u Safari baru koji je sjedinjen s prirodom gdje ćete moći nešto pojesti i popiti tijekom ljetnih vrućina i nakon odlaska s plaže na Rt-u Kamenjaku. . 

U obližnjem Medulinu razne kulturne i zabavne manifestacije se odvijaju tijekom ljeta. Posjetite ih i uživajte u zabavnim ljetnim noćima. 

Plaže Premantura

More izrazito plavozelene boje svjedoči o čistoći podmorja i valova koji oplakuju stjenovite i šljunčane plaže ovog kraja. Ovo je jedna od rijetkih destinacija koje ima plažu posebno namijenjenu slijepim osobama. Prvo mjesto kod pustolovaca, zauzet će atraktivan otočić Porer, koji sa svojim svjetionikom nudi drugačiju atmosferu od uobičajene, robinzonsku. Premantura je raj za surfere, ronioce, ljubitelje divljih plaža, stijena, avantura. Izaberite apartman iz NOVASOL ponude i uživajte u aktivnom odmoru!

Znamenitosti

  • Župna crkva sv. Lovre – iz 17.stoljeća, smještena na središnjem trgu, ponekad je mjesto održavanja koncerata, a poseban značaj ima 10. kolovoza, kada se slavi dan Sv. Lovre, premanturskog patrona

  • Kameni toranj– visok oko 27 m, pripada crkvi sv. Lovre, u prošlosti je služio brojnim pomorcima kao orijentir u zaobilaženju rta Kamenjak

Odaberite smještaj po vašim željama iz NOVASOL ponude i uživajte na odmoru u Istri! Pogledajte cijelu ponudu smještaja u Hrvatskoj i izaberite nešto za sebe i svoju obitelj.