search

Pula - kuće i apartmani za odmor

Pula, ekonomski i kulturni centar istarskog poluotoka, u turističkom smislu uokviruje paket usluga kojim udovoljava najsloženijim zahtjevima turističke potražnje. Rimljani, majstori antičke, i danas mnogima fascinantne arhitekture, ostavili su Puli u nasljeđe velebne spomenike bezvremenske ljepote.Očuvanjem i prenamjenom takovih spomenika, danas se u jedinstvenoj atmosferi tih veličanstvenih vremena u kojima je sudbina jedne osudila na trpljenje, a drugima podarila uživanje u njihovoj muci, poput gladijatora i careva, održavaju brojne kulturne i zabavne manifestacije.

Apartmani i kuće za odmor – Pula

Pula je divan grad prepun znamenitosti i sadržaja tijekom ljetnih mjeseci. Novasol  vam nudi smještaj u Puli. Izaberite predivan apartman u staroj gradskoj jezgri ili kuću za odmor u blizini mora! Što god izabrali nećete pogriješiti. Rezervirajte još danas smještaj po vašim željama iz NOVASOL ponude objekata u Puli. Pogledajte našu ponudu i pronađite nešto za sebe i svoju obitelj! U Puli Novasol ima moderne vile, komforne apartmane i predivne kuće za odmor stoga izbor je bogat i kvalitetan. Na našoj stranici odaberite smještaj i rezervirajte ga u svega nekoliko minuta. Pula je idealan izbor za vaše divno putovanje s obitelji i prijateljima!

smještaj pula

Udovoljavanje suvremenim turističkim trendovima u kombinaciji sa snagom minulih vremena koja prožima trgove i ulice Pule, učinilo ju je svojevrsnim otvorenim kazalištem, stoga i namjernici i slučajni posjetitelji nerijetko mogu uživati priredbe, izložbe, sajmove, festivale i koncerte. Suvenir, fotografija ili okus istarskih delikatesa na nepcu, uspomene su zbog kojih nećete odoljeti ponovnom posjetu. Nije slušajno da se upravo ovdje odvijao tako složen scenarij prošlosti, jer je i priroda oblikovala posebno nježan krajolik, idealan za uživanje blage klime, sunca, mora i plodova prirode. Razvedena obala, raznovrsnih plaža, te vrhunska gastronomija i široki svjetonazori stanovnika učinili su Pulu idealnim mjestom za odmor.

Sport i rekreacija

Između brojnih aktivnosti koje su na raspolaganju, ronjenje je zasigurno jedna od atraktivnijih, budući da je pulski akvatorij jedno čitavo carstvo ostataka potonulih brodova, te špilja i tunela idealnih za istraživanje. Nije se ni lako odlučiti, s obzirom na bogati izbor mogućnosti, poput surfanja, biciklizma, košarke, tenisa ili panoramskih letova.

Zabavni i kulturni sadržaji

Iako je Pula kulturno i zabavno aktivan grad tijekom cijele godine, u ljetnim mjesecima, baš svaki dan u Puli može biti poseban doživljaj. Uz mnoštvo manifestacija, koncerata poznatih svjetskih glazbenika u pulskoj Areni, filmskih i zabavnih festivala, izložbi, sajmova, priredbi, nerijetko se na ulicama mogu vidjeti i ulični svirači i drugi razni zabavljači.

Nadalje, dobar provod i zabavu omogućuju brojni „caffe“ i „cocktail“ barovi, disko klubovi i kasina. Hvale vrijedna istarska kuhinja ovdje je dostupna na svakom koraku, s obzirom da Pula obiluje vrhunskim restoranima i konobama specifičnog istarskog ambijenta.

Pula - plaže

Pulsku obalu čini neprekinut niz plaža i uređenih kupališta, koje se protežu s južne strane Pule unutar velikog zaljeva Brankorasa. Smjenjuju se šljunčane, stjenovite, ponegdje i betonirane plaže, one lako dostupne, lijepo uređene i dobro posjećene, u neposrednoj su blizini turističkih kapaciteta i sadržaja, dok su one samotnije ujedno i skrovitije, dostupne nešto spretnijim i upornijim znatiželjnicima. Jedne od najpoznatijih plaža su Ambrela, Zlatne stijene, Saccorgiana, Galebove stijene, Valkane, Valovine i Havajsko. U Istri ovo je najpoznatiji grad gdje ćete pronaći sve što trebate za vaš savršen odmor. Provedite divne trenutke u jednom od NOVASOL objekta a prije toga pogledajte cijelu ponudu smještaja u Hrvatskoj

Znamenitosti

  • Amfiteatar iz I. stoljeća – znan i kao pulska Arena najpoznatiji je i najznačajniji spomenik Pule, velebni je svjedok rimskog vremena i ondašnjih borbi gladijatora
  • Augustov hram - Hram na Forumu, središnjem trgu antičke i srednjovjekovne Pule, posvećen božici Romi i caru Augustu, građen je od 2. godine pr. Kr. do 14.godine nove ere.
  • Slavoluk Sergijevaca – poznat također i kao Zlatna vrata, podignut između 29-27. godine pr. Kr., od strane obitelji Sergijevaca, a u čast tri pripadnika porodice koji su obnašali visoke činovničke dužnosti u Puli.
  • Dvojna vrata i gradski bedemi – jedna su od nekada desetak vrata iz 2-3.stoljeća, koja su omogućavala ulaz kroz gradske bedeme, dok je veći dio bedema zbog trošnosti srušen početkom XiX stoljeća, sačuvani dio se nalazi na potezu od Dvojnih vrata do trga Giardini
  • Povijesni muzej Istre – smješten je u utvrdi četvrtastog tlorisa i s istaknutim ugaonim zašiljenim bastionima, izgrađenoj 1630. godine, tada prvenstveno obrambene funkcije
  • Mozaik kažnjavanja Dirke – značajan mozaik iz III.stoljeća, sa središnjom scenom mitološke priče kažnjavanja Dirke koju vezuju za pobješnjelog bika, konzerviran je na mjestu gdje je i pronađen, u bloku kapele Sv. Marije Formoze