search

Apartmani za odmor Pula

Pula, ekonomski i kulturni centar istarskog poluotoka. Rimljani, majstori antičke, i danas mnogima fascinantne arhitekture, ostavili su Puli u nasljeđe velebne spomenike bezvremenske ljepote. Kako bi najbolje upoznali grad Pulu izaberite NOVASOL apartman ili kuću za odmor i krenite u razgledavanje. Posjetite Amfiteatar Arenu, u prošlosti mjesto borbi gladijatora. Danas se u Areni održavaju brojne kulturne, glazbene i sportske manifestacije. Filmski festival, koncerti svjetski poznatih glazbenika, razne opere i predstave, samo su neki od događaja kojima možete svjedočiti tijekom ljetnih mjeseci upravo u Areni. Pula krije brojne spomenike iz rimskog doba koji će vam biti zadovoljstvo razgledati. Kraj poznatog spomenika Zlatna vrata možete popiti kavu u društvu skulpture Jamesa Joysa ( koja je napravljena u čast poznatom piscu koji je ovdje neko vrijeme boravio). Na tržnici možete kupiti svježu ribu i lokalne proizvode i u svom potpuno opremljenom apartmanu ili kući za odmor spremiti jela za vašu obitelj. Pula će vas počastiti i predivnim plažama te brojnim šetnicama uz more. Dođite u Pulu i razgledajte grad star 3000 godina koji će vam ponuditi kvalitetan odmor.

apartmani pula

Zanimljivosti i brojne mogućnosti odmora Pula

Pula je divan grad prepun znamenitosti i sadržaja tijekom ljetnih mjeseci. NOVASOL smještaj u Puli sastoji se od komfornih apartmana ali i prekrasnih kuća za odmor s bazenom. Izaberite predivan apartman u staroj gradskoj jezgri ili kuću za odmor u blizini mora! Što god izabrali nećete pogriješiti. Rezervirajte još danas smještaj po vašim željama iz NOVASOL ponude objekata u Puli. Pogledajte NOVASOL ponudu i pronađite nešto za sebe i svoju obitelj! U Puli NOVASOL nudi moderne vile, komforne apartmane i predivne kuće za odmor stoga izbor je bogat i kvalitetan. Na NOVASOL stranici odaberite smještaj i rezervirajte ga u svega nekoliko minuta. Pula je idealan izbor za vaše divno putovanje s obitelji i prijateljima!

apartmani pula

Gastronomija i povijest Pula

Udovoljavanje suvremenim turističkim trendovima u kombinaciji sa snagom minulih vremena koja prožima trgove i ulice Pule, učinilo ju je svojevrsnim otvorenim kazalištem, stoga i namjernici i slučajni posjetitelji nerijetko mogu uživati priredbe, izložbe, sajmove, festivale i koncerte. Suvenir, fotografija ili okus istarskih delikatesa na nepcu, uspomene su zbog kojih nećete odoljeti ponovnom posjetu. Nije slučajno da se upravo ovdje odvijao tako složen scenarij prošlosti, jer je i priroda oblikovala posebno nježan krajolik, idealan za uživanje blage klime, sunca, mora i plodova prirode. Razvedena obala, raznovrsnih plaža, te vrhunska gastronomija i široki svjetonazori stanovnika učinili su Pulu idealnim mjestom za odmor. Nekoliko dobrih restorana možete naći baš u Puli, ali i brojne pizzerije te barove uz plažu ali i u samom centru. Veća ponuda agroturizama i lokalnih konoba nalazi se u okolici te najviše u unutrašnjosti Istre ako ste ljubitelj kušanja tradicionalnih istarskih jela. Što god voljeli, u Puli možete naći gotovo sve. Nekoliko restorana s svježom ribom zadovoljiti će ljubitelje morskih delicija.

Aktivan odmor Pula

Između brojnih aktivnosti koje su na raspolaganju, ronjenje je zasigurno jedna od atraktivnijih, budući da je pulski akvatorij jedno čitavo carstvo ostataka potonulih brodova, te špilja i tunela idealnih za istraživanje. Nije se ni lako odlučiti, s obzirom na bogati izbor mogućnosti, poput surfanja, biciklizma, košarke, tenisa ili panoramskih letova. Pula ima i gradski bazen koji radi cijelu godinu i nudi plivanje u bazenu, saunu i teretanu.

Zabavni i kulturni sadržaji Pula

Iako je Pula kulturno i zabavno aktivan grad tijekom cijele godine, u ljetnim mjesecima, baš svaki dan u Puli može biti poseban doživljaj. Uz mnoštvo manifestacija, koncerata poznatih svjetskih glazbenika u pulskoj Areni, filmskih i zabavnih festivala, izložbi, sajmova, priredbi, nerijetko se na ulicama mogu vidjeti i ulični svirači i drugi razni zabavljači.

Nadalje, dobar provod i zabavu omogućuju brojni „caffe“ i „cocktail“ barovi, disko klubovi i kasina. Hvale vrijedna istarska kuhinja ovdje je dostupna na svakom koraku, s obzirom da Pula obiluje vrhunskim restoranima i konobama specifičnog istarskog ambijenta.

smještaj pula

Plaže Pula

Pulsku obalu čini neprekinut niz plaža i uređenih kupališta, koje se protežu s južne strane Pule unutar velikog zaljeva Brankorasa. Smjenjuju se šljunčane, stjenovite, ponegdje i betonirane plaže, one lako dostupne, lijepo uređene i dobro posjećene, u neposrednoj su blizini turističkih kapaciteta i sadržaja, dok su one samotnije ujedno i skrovitije, dostupne nešto spretnijim i upornijim znatiželjnicima. Jedne od najpoznatijih plaža su Ambrela, Zlatne stijene, Saccorgiana, Galebove stijene, Valkane, Valovine i Havajsko. U Istri ovo je najpoznatiji grad gdje ćete pronaći sve što trebate za vaš savršen odmor. Provedite divne trenutke u jednom od NOVASOL objekta a prije toga pogledajte cijelu ponudu smještaja u Hrvatskoj

Znamenitosti

  • Amfiteatar iz I. stoljeća – znan i kao pulska Arena najpoznatiji je i najznačajniji spomenik Pule, velebni je svjedok rimskog vremena i ondašnjih borbi gladijatora

  • Augustov hram - Hram na Forumu, središnjem trgu antičke i srednjovjekovne Pule, posvećen božici Romi i caru Augustu, građen je od 2. godine pr. Kr. do 14.godine nove ere.

  • Slavoluk Sergijevaca – poznat također i kao Zlatna vrata, podignut između 29-27. godine pr. Kr., od strane obitelji Sergijevaca, a u čast tri pripadnika porodice koji su obnašali visoke činovničke dužnosti u Puli.

  • Dvojna vrata i gradski bedemi – jedna su od nekada desetak vrata iz 2-3.stoljeća, koja su omogućavala ulaz kroz gradske bedeme, dok je veći dio bedema zbog trošnosti srušen početkom XiX stoljeća, sačuvani dio se nalazi na potezu od Dvojnih vrata do trga Giardini

  • Povijesni muzej Istre – smješten je u utvrdi četvrtastog tlorisa i s istaknutim ugaonim zašiljenim bastionima, izgrađenoj 1630. godine, tada prvenstveno obrambene funkcije

  • Mozaik kažnjavanja Dirke – značajan mozaik iz III.stoljeća, sa središnjom scenom mitološke priče kažnjavanja Dirke koju vezuju za pobješnjelog bika, konzerviran je na mjestu gdje je i pronađen, u bloku kapele Sv. Marije Formoze