search
H
| Autor
(Prvi puta objavljeno: )

Rabac - vile, kuće i apartmani

Nekada malo ribarsko selo sa svega nekoliko kuća, danas je Rabac renomirano turističko središte, na istočnoj obali Istre. Smješteno je pred Velim vratima, glavnim ulazom u Kvarnerski zaljev, nasuprot otoku Cresu.

Krase ga pitom mediteranski krajolik, lijepa uvala, šljunčana plaža i promenada koja se proteže kroz cijelo mjesto, što mu je osiguralo i laskavi naziv „Biser Kvarnera“. Još davne 1889.godine, u Rapcu je izgrađen prvi hotel „Quarnero“ sa svega nekoliko soba, a do danas se pak razvio u turističko mjesto brojnih ugostiteljskih, sportskih, zabavnih i izletničkih mogućnosti.

Pogledajte cijelu ponudu NOVASOL objekata u Hrvatskoj i izaberite smještaj po vašoj mjeri!

Sport i rekreacija

Rabac nudi bogatu ponudu aktivnosti, od plaža, šetališta uz more, pješačke staze koja vodi do Labina, aqua parka, stolnog tenisa, mini-golfa, jahanja, lova i ribolova, ronjenja, jedrenja na dasci, jogginga, sportskog penjanja, odbojke na pijesku, paintballa i mnoge druge sadržaje koji omogućuju zabavu djeci, odraslima, sportašima i rekreativcima.

Zabava

Uz organizirane aktivnosti za djecu i odrasle, preporučamo opuštanje uz glazbu i ljetni povjetarac u turističkom naselju Girandella, gdje se zadnjih nekoliko godina neprestano ulaže u kvalitetne sadržaje i događanja. Rabac se ljetnim festivalom elektronske glazbe “Rabac summer festival” i popularnim house party-em - Back 2 Love“ približio i živahnim mlađim generacijama.

U dugim toplim danima, osim uživanja u suncu i moru, bit će vremena za razgledavanje slikovite okolice, stoga preporučamo posjet obližnjem Labinu, gradu kulture i umjetnika.

Plaže

U Rapcu se nalaze prekrasne šljunčane plaže Maslenica, Sv. Andrea, Lanterna i Girandella, koje su dobile „Plavu zastavu“, u svijetu vrlo cijenjenu turističku markicu, znak izrazite čistoće i visoke kvalitete mora. Zbog lakog pristupa plažama i moru, osobito je pogodan za obiteljski odmor. Ležaljke i suncobrani mogu se iznajmiti direktno na plažama, a na raspolaganju je niz plaža, uvala i zaljeva uređenih i opremljenih za kupače.

 

Znamenitosti

  • Labinska loža – smještena na labinskom trgu Crć, od 1550. godine
  • Palače Francovich i Battiala Lazzarini - najljepše labinske palače izgrađene tijekom 17. stoljeća
  • Porta Sanfior - glavna labinska gradska vrata Sv. Flora, iz 1589. godine, na kojima se može vidjeti labinski grb i venecijanski lav
  • Teatrino - malo kazalište u Labinu, najprije je bilo fontik, odnosno skladište za žito, iz 1539. godine, a od 1844. godine, u funkciji kazališta i umjetnosti