search

Apartmani za odmor Vrsar

Vrsar, primorsko mjesto na zapadu Istre s izrazito turističkom orijentacijom, obiluje raskošnim prirodnim resursima - ugodnim plažama, lijepim priobaljem te bogatim zaleđem. Šarolik gradić podijeljen je na dva dijela – povijesni stari grad smješten na vrhu brežuljka bogate kulture i živopisne povijesti i drugi, suvremeniji i živahniji, dio grada koji leži u podnožju brežuljka, uz plaže i marinu. Smješten je gotovo na samom ušću Limskog zaljeva, a okružen dobro razvedenom obalom, nanizan pitomim uvalama te arhipelagom od 18 zelenih, nenaseljenih otočića. Vrsar je poznat i kao kiparski grad u kojemu se svake godine održava kiparska škola u zapuštenom kamenolomu Montraker. Pohodio ga je svojedobno i talijanski zavodnik Giacomo Casanova i proveo dva ljeta 1743. i 1744. u njemu što je i opisao u svojim poznatim memoarima. Rezervirajte NOVASOL kuću ili apartman u Vrsaru. 

Vrsar

Pogledajte NOVASOL ponudu svih objekata i uživajte u svom odmoru u Hrvatskoj!

Sport i rekreacija Vrsar

U Vrsaru možete uživati u mnoštvu sportskih i rekreacijskih aktivnosti. To je grad koji iz godine u godinu nudi pregršt mogućnosti za aktivan odmor i rekreaciju te obogaćuje svakodnevno svoju turističku ponudu. U nekoliko sportskih centara možete iznajmiti sportske rekvizite poput: barki, pedalina, daske za surfanje, kajak, opremu za ronjenje, bicikle i ostale rekvizite za vodene sportove. Možete se baviti i jahanjem, tenisom, stolnim tenisom, odbojkom, košarkom ili pak uživati u panoramskom letu iznad mjesta, arhipelaga i Limskog kanala.

Zabava Vrsar 

Na rivi se već tradicionalno održavaju Ribarske fešte, od proljeća do jeseni, na kojima se možete upoznati sa folklorom, izvornom glazbom i nekim običajima, te nezaobilaznu gastronomsku ponudu morskih specijaliteta. Od lipnja do rujna Vrsar je domaćin godišnjeg glazbenog festivala „More i gitare“ koji se održava u bazilici sv. Marije od mora. Za one željne noćne zabave preporučamo odlazak u obližnji Poreč i posjet brojnim caffe barovima i disco klubovima. Preporučamo i posjet Limskom kanalu i Romulandovoj špilji te Kaštelu i parku skulptura Dušana Džamonje.

Vrsar plaže

Posjetitelji koji bi željeli uživati u plažama imaju obilje mogućnosti budući da Vrsar obiluje plažama na kojima se vijori Plava zastava, simbol očuvanog okoliša. Plaže u Vrsaru su stjenovite, kamenite i betonirane.U blizini se nalazi i jedna od najvećih nudističkih plaža u Europi, Koversada, zbog koje je naširoko poznat i atraktivan nudistima i naturistima iz cijele Europe.

Znamenitosti

  • Crkva sv. Foške - Crkva sv. Foške iz prve polovice 17. stoljeća arhitektonski pripada razdoblju renesanse s elementima baroka.
  • Glavna gradska vrata – Vrata srednjevjekovnog Vrsara, nalaze se uz crkvu sv. Foške. Bio je to glavni ulaz u utvrđeni gradić koji se tek u 19. stoljeću proširio izvan obruča starih zidina.
  • Romanička bazilika sv. Marije od Mora - srednjovjekovni spomenik romaničke arhitekture, nalazi se u luci.
  • Napušteni kamenolomi - Znamenitostima Vrsara treba pribrojiti i stare napuštene kamenolome, gdje se kontinuirano lomio kamen od rimskih vremena do današnjih dana.
  • Ostaci ljetnikovaca i mozaika rimskog gradića Ursarija.