search

Višnjan - kuće i apartmani za odmor

Tijekom vrućih ljetnih mjeseci svakako treba posjetiti Višnjan, slikovit i živopisan gradić u Istri, čija prekrasna starogradska jezgra ispunjava, svakoga tko u njega kroči, lagodnim osjećajem mira. Višnjan se nalazi na zapadnom dijelu Istre svega 12 km udaljen od Poreča, na 244 m nadmorske visine. Neizostavne znamenitosti su Zvjezdarnica Višnjan sa mjestom Tićan i Sunčana ura kao i brojni sakralni eksponati koji se nalaze u mjestu i njegovoj okolici. Svojevrsnost povijesne baštine čine arheološki motivi iz brončanog doba te povijesni ostaci iz svih razdoblja. Prirodna bogatstva poput višestoljetnog hrasta i izvora Badavca zanimljivosti su koje upotpunjuju turističku ponudu mjesta i mame svakog prolaznika.

Visnjan

Pogledajte cjelokupnu ponudu objekata u Hrvatskoj i rezervirajte smještaj po vašoj mjeri. 

Sport i rekreacija

Mogućnost bavljenja sportom je raznovrsna od pješačenja, biciklizma, planinarenja do lova i ribolova. Poznate su biciklistička – Zvjezdana staza, dugačka oko 25 kilometara koja prolazi između ostalog i pored zvjezdarnice po kojoj je i dobila naziv te pješačka – Botanička staza, dugačka cca. 3 kilometra koja se proteže od Višnjana do zvjezdarnice. 

Zabavni i kulturni sadržaji 

Vedro zvjezdano nebo iznad Višnjana i njegova duga povijest mogu se zamijetiti na svakom koraku te su savršena kulisa za uživanje u kulturnim događajima poput mjesnih fešta, sajmova, glazbenih koncerata, filmskih projekcija i kazališnih predstava. Ovakav kulturno-glazbeni program je poruka da će u Višnjanskim litnjim večerima svatko naći ponešto za sebe. Neke od poznatijih fešti na kojima se mogu kušati ukusna vina i jela su Astro Fest i Mandalenjina. Autohtona gastronomska ponuda vinskih podruma i životopisnih konoba prožeta je specijalitetima od tartufa, pršuta, ombola, šparoga, ribe i morskih plodova, ali i drugih sastojaka koji daju specifičnu notu okusa ovim jelima.

Višnjan - plaže u blizini 

Nezaobilazan je posjet turističkom gradu Poreču, njegovim znamenitostima, plažama, restoranima, caffe barovima, disco klubovima i njegovim prirodnim ljepotama, ali i drugim poznatim istarskim mjestima i gradovima. U Poreču ima pregršt uređenih plaža na kojima možete uživati u morskim radostima 

Znamenitosti

  • Crkvica sv. Antuna opata iz 15. st. i danas čuva uspomene romaničke arhitekture.
  • Starogradski trg dijelom opasan zidinama sagrađenim u 13. i 14. st.
  • Zvonik venecijanskog stila - 27 metara visok i sagrađen 1753. godine od bijelog istarskog kamena.
  • Gradska lođa iz 18. st. – Nalazi se ispred crkve sv. Kvirika i Julite, a u njoj su se održavali javni skupovi,
  • Crkva sv. Kvirika i Julite iz 19. st. – Važnost Crkvi pridodaju freske na plafonu na kojima je prikazano mučenje sv. Judite, te krstionica, škropionica na stupu i pjevalište iznad ulaza.
  • Višnjanska zvjezdarnica smještena u Tićnu, mjestu udaljenom 3 kilometra od Višnjana.