search

Apartmani za odmor Umag

Umag, gradić i luka na sjeverozapadnoj obali Istre, smješten je u atraktivnom zaljevu gdje se nalazi i jedna od najprestižnijih ACI marina s plavom zastavom, jednom od jedanaest plavih zastava kojima se Umag kao turistička destinacija ponosi. Pogledajte ponudu NOVASOL smještaja u Umagu i izaberite NOVASOL smještaj u Umagu još danas. Možete rezervirati NOVASOL kuću za odmor malo dalje od centra ili pak apartman u samom centru Umaga, u blizini svih događanja. Posjetite Umag! 

kuce za odmor umag

Povijest i kulturno nasljeđe Umag

Umag je 40 kilometara udaljen od Trsta, 150 kilometara od slovenske prijestolnice Ljubljane i 50 nautičkih milja od Venecije, te predstavlja »vrata Hrvatske u Europu«. Prepoznatljiva srednjovjekovna struktura starog dijela grada i mnogobrojni ostaci svjedoče o njegovoj prošlosti, kada je još od starih Rimljana prepoznat i korišten kao rezidencija za odmor. Na obali Umaga pronaći ćete male restorane, konobe, suvenirnice i barove koji će upotpuniti vaš odmor u Umagu.

Grad turizma i sporta Umag

Danas je Umag, grad turizma i sporta. Počevši od 1990.godine, do danas, kao domaćin „ATP“ turnira „Croatian Open“, ugošćuje brojne svjetske zvijezde tenisa. Poseban položaj osigurao je Umagu još jednu prednost, specifičnu kombinaciju mediteranskog i alpskog podneblja, jer svježi alpski zrak čini ljetne vrućine podnošljivima, a noći ugodnima za spavanje.

Svakako je Umag sa svojim položajem, orijentiranošću ka turizmu i sportu, pogodnim klimatskim uvjetima, kristalno čistom moru, atraktivnom okolicom i zaleđem, jedna od destinacija koja je, osim kratkog posjeta za vrijeme ATP turnira, vrijedna i godišnjeg odmora. Sportaši iz cijelog svijeta dolaze u Umag tijekom ljeta. Ovdje se održava najvažnija teniska manifestacija u Hrvatskoj. Posjetite Umag i budite dio sportskog događaja.  

apartmani umag

ATP turnir Umag

Umag je zasigurno najpoznatiji po „ATP“ turniru koji se održava u srpnju, ali tijekom cijele godine se na području Umaga održava niz zabavnih, kulturnih, gastronomskih i drugih manifestacija. Bogata ponuda omogućava posjetiteljima da kroz pučke ribarske fešte, različite smotre i etno festivale upoznaju običaje ovog kraja, ali ne zaostaje ni u ponudi suvremene zabave, poput koncerata. Ako ne jedan od restorana ili disko klubova, provod će osigurati kasino i igre na sreću.

Plaže Umag

Čak 10 plaža ovog područja nosi čuvenu „Plavu zastavicu“, ekskluzivno eko obilježje čistoće, uređenosti i kvalitete mora. Najrasprostranjenije su one šljunčane, ali ima i betoniranih i sa kamenim pločama. Najpoznatija plaža nalazi se u naselju Stella Maris, gdje se održava slavni „ATP“ turnir „Croatia Open“.

Znamenitosti

  • Crkva sv. Roka – izgrađena nakon epidemije kuge 1507. godine, sa osebujnim, oslikani drvenim stropom, iz XVIII. stoljeća, smještena na ulazu u povijesnu jezgru
  • Javna cisterna - iz 1677.godine, obnovljena 1780.godine
  • Župna crkva Uznesenja Marijina – uz njen zid istočno od apside, utisnula se metalna kugla, prema nekim izvorima, topovska kugla koju su ispalili Ðenovljani 1810.godine
  • Lukobran ( Diga ) - iz 1825. godine, a dužine 404 metra
  • Muzej grada Umaga – sa vrijednim arheološkim zbirkama

NOVASOL apartmani Umag potpuno su opremljeni za bezbrižan odmor. Uživajte s prijateljima ili s obitelji na odmoru u Istri!