search

Kuće za odmor Rovinj

Bogata povijest pomno očuvanih ostataka, prekrasan krajolik priobalja i zaleđa, usmjeravanje turističkih dobara prema suvremenim turističkim zahtjevima, oblikovalo je Rovinj u jedan od najjačih turističkih centara Istre, pa i Hrvatske. Rovinj je predivan, romantičan grad kojeg ne možete zaobići dok ste u Istri ili Hrvatskoj na odmoru. Pogledajte ponudu NOVASOL smještaja u Rovinju i izaberite idealan smještaj u gradu koji će vas oduševiti. Prvo spominjanje Rovinja kao Castrum Rubini, nalazi se u djelu Cosmographia ravenskog Anonimusa, koje govori da je nastao u razdoblju od III. do V. st. Okolica današnjeg Rovinja je, prema arheološkim nalazima, bila nastanjena već u brončanom i željeznom dobu.

apartmani rovinj

Romantični odmor Rovinj

Ako tražite posebno mjesto koje će vas potpuno oboriti s nogu onda je to Rovinj. Izaberite NOVASOL apartman u staroj gradskoj jezgri Rovinja, šetajte malim kamenim ulicama sve do crkve sv. Eufemije na vrhu. Neka vas očara pogled a nakon toga se osvježite pićem u kafiću na stijenama ili u restoranu s pogledom na more. U Rovinju je sve moguće!

Rovinj je svoj život započeo na otočiću, koji je odredio poseban raster uskih ulica, malih trgova i zbijenih kuća, koje se s morske strane uzdižu ponad litica, a s kopna je opasan bedemima. Zbog posebnog sentimentalnog ozračja, zaslužio je i znamenit naziv najromantičnijeg grada na Jadranu. NOVASOL luksuzni apartmani Rovinj bit će odličan odabir za one koji žele više od odmora. Pogledajte ponudu NOVASOL smještaj Rovinj

Kuće za odmor Rovinj

Niti rovinjski krajolik ne ostavlja posjetitelje ravnodušnima, a s razlogom spada u kategoriju „značajnih krajolika“, koji obuhvaća prostor od rta sv. Ivana do Barbarige, odnosno razvedenu obalu i arhipelag od 22 otoka i otočića isprepletenih sa šumama crnike, alpskog i brucijskog bora, te specifičnim poljodjelskim prostorima. Upravo tu se nalazi najznačajnija perivojna površina na istočnoj obali Jadranskog mora, Zlatni rt, a uvala Palud ornitološki je rezervat s više od 200 vrsta ptica, dok je kamenolom Monfiorenzo zaštićeni geološki spomenik svjetske vrijednosti. Izaberite kuću za odmor iz bogate ponude NOVASOL smještaja u Rovinju i posjetite predivne znamenitosti i zanimljivosti ovog predivnog grada.

Sport i rekreacija Rovinj 

Rovinjska ponuda sportskih i rekreativnih aktivnosti zadovoljit će i one najzahtjevnije. Neposredno uz veće turističke kapacitete, poput hotela, na raspolaganju su brojni sportovi na vodi, poput skijanja, letenja padobranom, jedrenja, veslanja i ronjenja. Rovinj je također, svake godine domaćin niza jedriličarskih regata.

Raspolaže i sa nekoliko škola tenisa za početnike, ali i drugim sportskim terenima, poput onih za nogomet ili košarku. Posjetitelji slobodnijeg duha, mogu uživati u neobaveznim šetnjama, joggingu ili uzbudljivim i uređenim penjalištima za slobodno penjanje u Dvigradu. Posebno uzbudljivo je ići promatrati delfine brodom. I da, Rovinj je čaroban i jedinstven kad ga gledate s morske strane. Dok ste u Rovinju svakako iskoristite prilikom i odite na izlet brodom.  

Zabavni i kulturni sadržaji Rovinj

U Rovinju se tijekom cijele godine organiziraju brojna događanja, kako ona tradicionalna, tako i suvremena, namijenjena različitim profilima ljudi i svim uzrastima. Najživahniji je naravno u ljetnim mjesecima, kada organizira veći broj koncerata, specifične rovinjske glazbe, popa, jazza ili klasične glazbe. Jedna od najposjećenijih fešta, je raskošna „Rovinjska noć“. Nadalje nudi kazališne predstave, te brojne programe za umjetničke zanesenjake, poput likovnih izložbi. Poznatija izložba na otvorenom je „Grisia“ koja se odvija u istoimenoj ulici. Rovinj je romantičan grad, a posebice noćna šetnja Rovinjom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Plaže Rovinj

Uz rovinjsku obalu smjenjuju se stjenoviti rtovi i pitome uvale. U uvalama se uglavnom ima blag pristup moru, a manji obluci omogućuju kupanje i igranje djeci. U uvali Škaraba i na Rtu Rusi, posebno spretni kupači i poznavatelji ovog dijela podmorja i morskih mijena, uživaju u skokovima u duboku vodu.

Znamenitosti Rovinj

  • Crkva sv. Eufemije i zvonik sv. Eufemije - crkva izgrađena početkom 18. stoljeća i sa zvonikom visokim 60 m, najimpozantnija je građevina grada, a sv. Eufemija ujedno je i zaštitnica Rovinja

  • Krstionica Sv. Trojstva - sedmerokutna građevina, najstarija u gradu, smještena na trgu na Lokvi

  • Crkva Sv. Andrije – iz 6.stoljeća, koju su podigli benediktinci zajedno sa samostanom

  • Gradski bedemi i vrata – iz 7.stoljeća, s vremenom su nadograđivani kulama, a danas su sačuvani; Vrata Sv. Benedikta, Portica i Vrata Sv. Križa.

  • Balbijev luk – iz 17.stoljeća, ulaz je u stari dio grada, u prošlosti zatvaran vratima

     

Odlučite se i krenite na putovanje u Istru! Rezervirajte idealan smještaj i uživajte na odmoru u jednom od najljepših gradova u Hrvatskoj!