search
H
| Autor
(Prvi puta objavljeno: )

Peroj - kuće i apartmani za vas!

Iz naselja Peroj, smještenog samo kilometar od obale, pruža se panoramski pogled na brijunski arhipelag i živopisnu fažansku uvalu. Peroj čini jedinstvenim crnogorska zajednica iz 17.stoljeća, koja je svoje tradicionalne običaje, nasljeđene od predaka, uspjela očuvati i danas, te ih njeguje kroz različite sekcije Društva perojskih Crnogoraca PEROJ 1657, kao što su pjevačka, folklorna i sportska sekcija, te sekcija očuvanja kulturno-povijesne baštine.

Peroj je mjesto pretežno seljaka i ribara, kvalitetnog maslinovog ulja i vina, koje polagano prati turističke trendove, zbog čega se tu još uvijek može uživati u istinskom odmoru dalje od vreve i buke, a ipak nadomak turistički razvijenijim destinacijama. Peroj je smješten na jugu Istre, nedaleko od grada Pule sa svim znamenitostima i atrakcijama. 

Sport i rekreacija

Krije li Vaš karakter, znatiželjnika ili bar malo sportskog duha, na raspolaganju Vam je pecanje, ronjenje, biciklizam, jogging, ali i golf igralište u obližnjem Nacionalnom parku Brijuni.

Zabava

U Peroju se tijekom ljetnih mjeseci održavaju fešte, gastronomske večeri i manji sportski turniri. Najpoznatija među feštama, je upravo Perojska fešta, koja kombinira izložbu, turnir, folklorne izvedbe i večernji koncert. Ljeto pak obiluje i drugim zabavnim programima, poput gastronomskih večeri i manjih sportskih turnira. Zaželite li se nešto sadržajnijeg noćnog provoda, otisnite se do Pule, Rovinja ili Poreča.

 

Plaže

S obzirom da Peroj nema velikih turističkih kapaciteta koji sa sobom nose i uobičajenu turističku gužvu i žamor, u hladu borove šume, male perojske uvale i kamene plaže, možete se odmoriti od stresne svakodnevnice. Kako obitelji koje žele mir za sebe i svoju djecu, tako i zaljubljeni parovi željni samoće, ovdje će uživati tišinu perojskog kraja.

Znamenitosti

  • Crkva sv. Spiridona – pravoslavna crkva iz 1834. godine, u kojoj se čuvaju egzotične ikone i ikonostas iz XVI stoljeća
  • Crkva sv.Stjepana – crkva iz 8 stoljeća, sa mnogobrojnim freskama, jedno od najoriginalnijih sakralnih zdanja Vodnjanštine
  • Crkva sv. Foške – iz 600. godine
  • Ostaci rimskih villa - između Peroja i Barbarige, u vali Dragonera

Pronađite savršen smještaj iz NOVASOL ponude objekata i uživajte na odmoru u Hrvatskoj!