search

Novigrad - kuće i apartmani

Područje današnjeg Novigrada bilo je naseljeno već u antička vremena koja su vidljiva u brojnim tragovima, spomenicima i arheološkim lokalitetima. Već tada je uživao status grada, a u pisanim dokumentima Novigrad se spominje kao Neapolis u VII. stoljeću, odnosno kao Civitas Nova u IX. stoljeću. Zbog svoga smještaja na malom poluotoku i plodnog prirodnog zaleđa, često je bio sjecište povijesnih događaja.

istra novigrad

Novigrad danas, je mali ribarski gradić dobrih turističkih mogućnosti, bogate kulturno-povijesne baštine, autohtone istarske gastronomije, lijepe obale i čistog mora za kupanje, te različitih sportskih mogućnosti. Službeno obuhvaća još 4 naselja Antenal, Bužinija, Dajla i Mareda.

Poseban kuriozitet za romantičare i nostalgičare je veličanstveni zalazak sunca, jedan od ljepših na ovom dijelu obale, koji se vidi iz zapadnog dijela stare gradske jezgre. Posjetite Novigrad i ostale gradove Istre

Sport i rekreacija

Na nekoliko najatraktivnijih gradskih lokacija, ali i u okolici mogu se naći teniska igrališta, nogometna igrališta s prirodnom i umjetnom travom, igrališta za odbojku na pijesku, te druga polivalentna sportska igrališta. Na raspolaganju su još i zanimljive pješačke i biciklističke staze, te brojni sportovi na vodi za aktivan i ispunjen odmor.

Zabava

Dan Sv. Pelagija, zaštitnika Novigrada, 25.-28.kolovoza, svake godine obilježen je novigradskom pučkom feštom, brojnim domaćim izvođačima i folklornim skupinama koje pjesmom i plesom prezentiraju kulturu i običaje ovoga kraja. Zanimljiv je i nadasve atraktivan glazbeni festival različitih žanrova, bluesa, jazza ili soula, Cittanova Music Nights , na kojem sudjeluju brojne poznate osobe iz svijeta glazbe.

Lovcima na sreću na raspolaganju je kasino hotela Maestral, a mladima zabava u jednom od disko klubova.

Plaže

Sadržaje na moru posjetitelji mogu uživati na brojnim betonskim, stjenovitim i šljunčanim plažama. Najpopularnija plaža je plaža autokampa „Sirena“.

Znamenitosti

  • Crkva sv. Marije, sv. Maksimilijana i sv. Pelagija - sagrađena u 15. i 16. stoljeću, na temeljima stare bazilike
  • Crkva sv. Antona - izgrađena je u razdoblju gotike, a obnavljana u 17. stoljeću, jedina sačuvana ruralna srednjovjekovna crkva iz okolice Novigrada
  • Belveder - jedina lođa u Istri smještena pokraj mora, podignuta najvjerojatnije u 16. stoljeću, a obnavljana 1860. i 1930. godine.
  • Zbirka novigradskog lapidarija – čiji spomenici predstavljaju kulturna dobra nacionalnog značenja

 

Rezervirajte još danas smještaj po vašim željama i uživajte u nezaboravnom odmoru u Hrvatskoj!