search

Medulin - kuće i apartmani za odmor

Medulin je mali gradić na moru sa cca 1700 stanovnika, udaljen 8 km od Pule. Od malog ribarskog mjesta razvio se u u jedan od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih gradova ne samo u Istri već i na cijelom Jadranu. Današnji Medulin izgrađen je na ostacima prapovijesnog naselja, a ime potječe od antičkog naziva Mutila.

Smještaj Medulin

Rezervirajte apartman u Medulinu nadomak rive ili kuću za odmor okruženu zelenilom u starom dijelu Medulina. Pogledajte ponudu NOVASOL kuća i apartmana za odmor u Medulinu i rezervirajte idealan smještaj po vašim željama!

Posjetite Arheološki park Vižulu u samom srcu Medulina koja svjedoči o povijesti ''Arheološki tragovi na ovom prostoru površine 24 hektara sežu od neolitika do kasne antike i ranog srednjeg vijeka, a ono po čemu je Vižula poznata u međunarodnim okvirima je otkriće antičke vile koja svojim impozantnim dimenzijama, monumentalnom arhitekturom i bogatstvom ukrasa, ljepotom mozaika i najfinijeg mramora, spada među najljepše, najveće i najluksuznije maritimno-rezidencijske vile rimskog carskog doba na istočnoj obali Jadrana'' navodi se na službenim stranicama Arheološkog parka. 

Krasi ga dugačka obala, prekrasna rivijera s nizom otočića, poput Ceje, Levana, Bodulaša i Finere i bujna mediteranska vegetacija. S jedne strane je netaknuta priroda, a s druge bogatstvo turističkih sadržaja; hoteli, apartmani, kampovi, te ugostiteljski objekti.

Ljepotom krajolika i mogućnošću ugodnog obiteljskog, ali i dinamičnog odmora Medulin je postao idealno mjesto kako za obitelji s djecom, tako i za mlađu generaciju, željnu zabave i provoda. 

smještaj medulin

Sport i rekreacija u Medulinu

Među raznolikom ponudom svatko može naći nešto za sebe, kako na kopnu tako i na moru. Za ljubitelje sportova na vodi, medulinski ronilački centri nude avanture kroz čaroban svijet tišine podmorja, jedrenje, „windsurfing“ i „kitesurfing“, ali i mnoge druge sportove na vodi.

Na kopnu se pak može dobro zabaviti uz nogomet, atletiku, biciklizam, tenis, jahanje, triatlon ili pak golf. Golf vježbalište, golf kluba Medulin, nalazi se samo kilometar udaljeno od ulaza u mjesto. Golferima je na raspolaganju travnato zemljište širine 150 metara i dužine 300 metara, te postolja za vježbanje udaraca s umjetnom travom, pitch i chip mrežama, pješčanim trapom i greenom.

Zabava u mjestu Medulin

Za ozbiljnije dobne skupine, mnogi hoteli i restorani organiziraju glazbu u živo na svojim ljetnim terasama, dok mladima stoji na raspolaganju nekoliko diskoteka i brojni caffe barovi. Kako u samoj jezgri grada, tako i na lijepoj medulinskoj promenadi, brojni restorani nude raznovrsne gastronomske specijalitete. Za ljubitelje uzbuđenja, na raspolaganju je zabavni park „family park“ na ulazu u auto kamp Medulin gdje že uživati djca svih uzrasta. 

Vrijeme ljetnih mjeseci je i vrijeme brojnih kulturnih manifestacija, koncerata klasične glazbe, izložbi, priredbi, gastronomskih okupljanja i posebno zanimljivih sajmova sa originalnim istarskim suvenirima i rukotvorinama.

Plaže u popularnom turističkom mjestu Medulin

Jednako očarava ljepota medulinskih plaža, koliko i njihova raznolikost. Jedne od najljepših plaža Istre, pa i Jadrana, nalaze se upravo na području medulinske rivijere. Okolica obiluje pješčanim, šljunčanim ili stjenovitim plažama, stoga se sa ogoljenih stijena okupanih suncem, zaklon može potražiti u ugodnom hladu stoljetnih borova, a uobičajena ljetna gužva javnih plaža, može se zamijeniti sa gotovo robinzonskom samoćom jednog od desetak otočića medulinskog arhipelaga.

Najpoznatija plaža u Medulinu je pješčana plaža Bijeca, koja se prostire kilometar uz obalu. Zbog blagog prilaza moru, prikladna je za djecu i starije ljude. Mlade privlači odbojkom u plićaku, a djecu će osim kula u pijesku, zasigurno razveseliti i spuštanje niz tobogan. 

Znamenitosti

  • Vižula - veliki antički arheološki kompleks, smješten u samom centru medulinskog zaljeva, sa ostacima antičkih grobova, naselja iz vremena starijeg neolitika i ostacima rimske ladanjske vile.
  • Pretpovijesne gradine – brdo Vrčevan i poluotok Kašteji dom su pretpovijesnih gradina, sagrađenih u srednjem brončanom i željeznom dobu.
  • Brdo sv. Petar – gdje se mogu vidjeti predromaničke skulpture sv. Petra
  • Crkva sv. Agneze – iz 1894. godine.