search

Apartmani za odmor Medulin

Medulin je mali gradić na moru sa cca 1700 stanovnika, udaljen 8 km od Pule. Od malog ribarskog mjesta razvio se u u jedan od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih gradova ne samo u Istri već i na cijelom Jadranu. Današnji Medulin izgrađen je na ostacima prapovijesnog naselja, a ime potječe od antičkog naziva Mutila.

Rezervirajte apartman u Medulinu nadomak rive ili kuću za odmor okruženu zelenilom u starom dijelu Medulina. Pogledajte ponudu NOVASOL kuća i apartmana za odmor u Medulinu i rezervirajte idealan NOVASOL smještaj u Medulinu po vašim željama!

Zanimljivosti Medulin

Posjetite Arheološki park Vižulu u samom srcu Medulina koja svjedoči o povijesti ''Arheološki tragovi na ovom prostoru površine 24 hektara sežu od neolitika do kasne antike i ranog srednjeg vijeka, a ono po čemu je Vižula poznata u međunarodnim okvirima je otkriće antičke vile koja svojim impozantnim dimenzijama, monumentalnom arhitekturom i bogatstvom ukrasa, ljepotom mozaika i najfinijeg mramora, spada među najljepše, najveće i najluksuznije maritimno-rezidencijske vile rimskog carskog doba na istočnoj obali Jadrana'' navodi se na službenim stranicama Arheološkog parka. 

smještaj medulin

Predivna obala i otočići Medulin

Krasi ga dugačka obala, prekrasna rivijera s nizom otočića, poput Ceje, Levana, Bodulaša i Finere i bujna mediteranska vegetacija. S jedne strane je netaknuta priroda, a s druge bogatstvo turističkih sadržaja; hoteli, apartmani, kampovi, te ugostiteljski objekti. Ljepotom krajolika i mogućnošću ugodnog obiteljskog, ali i dinamičnog odmora Medulin je postao idealno mjesto kako za obitelji s djecom, tako i za mlađu generaciju, željnu zabave i provoda. Pogledajte ponudu NOVASOL smještaja Medulin. 

Sport i rekreacija Medulin

Među raznolikom ponudom svatko može naći nešto za sebe, kako na kopnu tako i na moru. Za ljubitelje sportova na vodi, medulinski ronilački centri nude avanture kroz čaroban svijet tišine podmorja, jedrenje, „windsurfing“ i „kitesurfing“, ali i mnoge druge sportove na vodi. U Medulinu i Ližnjanu je raj za surfere i kajtere!

Na kopnu se pak može dobro zabaviti uz nogomet, atletiku, biciklizam, tenis, jahanje, triatlon ili pak golf. Golf vježbalište, golf kluba Medulin, nalazi se samo kilometar udaljeno od ulaza u mjesto. Golferima je na raspolaganju travnato zemljište širine 150 metara i dužine 300 metara, te postolja za vježbanje udaraca s umjetnom travom, pitch i chip mrežama, pješčanim trapom i greenom.

Zabava u mjestu Medulin

Za ozbiljnije dobne skupine, mnogi hoteli i restorani organiziraju glazbu u živo na svojim ljetnim terasama, dok mladima stoji na raspolaganju nekoliko diskoteka i brojni caffe barovi. Kako u samoj jezgri grada, tako i na lijepoj medulinskoj promenadi, brojni restorani nude raznovrsne gastronomske specijalitete. Za ljubitelje uzbuđenja, na raspolaganju je zabavni park „family park“ na ulazu u auto kamp Medulin gdje že uživati djca svih uzrasta. 

Vrijeme ljetnih mjeseci je i vrijeme brojnih kulturnih manifestacija, koncerata klasične glazbe, izložbi, priredbi, gastronomskih okupljanja i posebno zanimljivih sajmova sa originalnim istarskim suvenirima i rukotvorinama. Rezervirajte NOVASOL apartman u Medulinu s pogledom na rivu, more ili otočiće u blizini. 

apartman medulin

Pješčane i šljunčane plaže Medulin

Jednako očarava ljepota medulinskih plaža, koliko i njihova raznolikost. Jedne od najljepših plaža Istre, pa i Jadrana, nalaze se upravo na području medulinske rivijere. Okolica obiluje pješčanim, šljunčanim ili stjenovitim plažama, stoga se sa ogoljenih stijena okupanih suncem, zaklon može potražiti u ugodnom hladu stoljetnih borova, a uobičajena ljetna gužva javnih plaža, može se zamijeniti sa gotovo robinzonskom samoćom jednog od desetak otočića medulinskog arhipelaga.

Najpoznatija plaža u Medulinu je pješčana plaža Bijeca, koja se prostire kilometar uz obalu. Zbog blagog prilaza moru, prikladna je za djecu i starije ljude. Mlade privlači odbojkom u plićaku, a djecu će osim kula u pijesku, zasigurno razveseliti i spuštanje niz tobogan. 

apartmani medulin

Znamenitosti Medulin

  • Vižula - veliki antički arheološki kompleks, smješten u samom centru medulinskog zaljeva, sa ostacima antičkih grobova, naselja iz vremena starijeg neolitika i ostacima rimske ladanjske vile.

  • Pretpovijesne gradine – brdo Vrčevan i poluotok Kašteji dom su pretpovijesnih gradina, sagrađenih u srednjem brončanom i željeznom dobu.

  • Brdo sv. Petar – gdje se mogu vidjeti predromaničke skulpture sv. Petra

  • Crkva sv. Agneze – iz 1894. godine.