search

Apartmani za odmor Fažana

Fažana je mjesto dugogodišnje ribarske tradicije, domaće atmosfere koju sami žive, a posjetiteljima osiguravaju gostoljubivi stanovnici. Nalazi se na jugu Istre, blizu Pule. Nekadašnja tvornica za preradu i konzerviranje sardina, ostavila je trag u kulinarstvu, pa je ovdašnji stanovnici znaju pripremiti na sto načina, a i dan danas slave njenu vrijednost pučkom „Feštom od sardela“ svake godine u kolovozu. Naravno, ono što je možda i najpoznatije ovdje jest i samo otočje Brijuni koje gledate iz Fažane. Sa rive vozi brod do Nacionalnog parka Brijuni koje je dragulj ovog područja. Dođite u Fažanu i uživajte u ponudi koju

Kuća ili apartman za odmor u Fažani?

Dugačkom fažanskom šetnicom uz more, koračale su mnoge poznate osobe, poput Thomasa Manna, Indire Ghandi, Kraljice Elizabete II, Naomi Campbell, Placida Dominga i mnogi drugi. Današnji lungo mare s brojnim restoranima, prilagođene plaže, živost ribarske lučice, tipičan mediteranski krajolik, vinogradi, maslinici i plantaže voća, te blizina nacionalnog parka Brijuni, kojeg krase atributi zemaljskog raja, čine Fažanu vrijednom turističkom destinacijom. Rezervirajte apartman uz more ili kuću za odmor s pogledom na Brijunsko otočje iz NOVASOL ponude i provedite nezaboravan odmor u popularnom turističkom mjestu, Fažani.

Posjet ribarskom muzeju, obilazak fažanske ribarnice, predah na klupici uz more, pogled na obližnje Brijune ili ukusan specijalitet na tanjuru jednog od fažanskih restorana, utisnut će jedinstvenu zbirku slika u Vaše sjećanje. Nacionalni park Brijuni nezaobilazno je mjesto izleta dok ste u Fažani na odmoru. 

kuce za odmor fazana

Sportski i zabavni sadržaji Fažana

Fažana je idealno mjesto za biciklističke ture. Čak 12 kilometara dugačka fažanska biciklistička staza, omogućava rekreativno putovanje kroz obilje mirišljavih mediteranskih biljaka. Ljubitelji šetnji, uz 4 kilometra dugu šetnicu kraj mora, imaju priliku za blizak susret s jedinstvenim pejzažom priobalja.

Na raspolaganju su još teniski tereni, malo košarkaško, nogometno i odbojkaško igralište, letenje uzgonskim padobranom, vožnje jet ski-jem, te brojni drugi sportovi na vodi i kopnu. U posebnom ozračju Brijuna, gdje se nalazi golf igralište s 18 rupa, na površini od 5850 m2, moći će uživati golferi.

Zabavne manifestacije Fažana

Fažanska riva u ljetnim mjesecima postaje otvorena pozornica različitih manifestacija, kako zabavnih, kulinarskih, tako i obrazovnih. Među atraktivnijim događanjima su; Fažanska noć, Fešta od sardela, Fešta od kužine, Fažanski tanac i Rimski Valbandon.

Mnogobrojni ugostiteljski objekti, nude vrhunska istarska jela i vina, a s obzirom na to da svaki restoran nudi vlastiti specijalitet kuće, gurmani će moći uživati jednako u tradicionalnim jelima, kao i u jelima praćenim inovativnim gastronomskim stilom, koji kombinira tradiciju i neuobičajene sastojke.

Plaže Fažana

U Fažani se može uživati u šljunčanim i betonskim plažama. Ističemo plažu „Dječje igralište“ koja je prilagođena invalidima i oplemenjena sadržajima za djecu. „Plava zastava“, koja se tamo vijori prepoznatljiv je međunarodni znak izrazite kvalitete i čistoće mora. Posjetite i plažu Badel, te plažu San Lorenzo koje imaju dodatne sadržaje. Plaže nude i najam ležaljki i suncobrana i uživati na plaži sa obitelji i prijateljima. 

Znamenitosti

  • Starorimska vila u Valbandonu - povijesno nalazište u blizini Fažane

  • Crkva sv. Kuzme i Damjana - župna crkva u samom središtu Fažane, iz 15.st., smještena na najnižoj nadmorskoj visini na području Istre, svega jedan metar od razine mora

  • Crkva Blažene Djevice Marije od Karmela - mala povijesna crkvica, nedaleko od crkve Sv. Kuzme i Damjana, čiju unutrašnjost krase biblijske teme, grafiti grčkog pisma, freske, te posebno zanimljiv kip Majke Božje s djetetom, iz 15.st.

  • Kastrum - staro povijesno naselje, koje se nalazi na Brijunima

  • Crkva sv. Marije - trobrodna crkva, izgrađena s prijelaza 5.-6. stoljeće, koju su izgradili stanovnici povijesnog Kastruma

Rezervirajte još danas svoj idealan smještaj u Istri!