search

Kuće za odmor Buje

Buje su slikovito malo mjesto u Istri. Poklonicima mira i onima koji se žele odmoriti od svakodnevne gužve ovaj slikoviti istarski gradić, bogat poviješću, je pravi izbor. NOVASOL vam nudi predivne objekte za odmor upravo u Bujama. Buje su smještene u sjeverozapadnom dijelu Istre, a njen teritorij se prostire od rijeke Mirne do rijeke Dragonje te zajedno sa Umagom, Novigradom i Oprtaljem kao i brojnim drugim mjestima i naseljima čini Bujštinu. Ako ste željni malo duže šetnje možete označenom stazom pješačiti do predivnog mjesta Grožnjan u blizini. 

Kuće za odmor Buje

Grad se nalazi na brežuljku i ima savršen pogled na okolni brdoviti kraj prekriven vinogradima, maslinicima, oranicama i šumama. NOVASOL u Bujama nudi pregršt kuća za odmor koje su smještene u predivnom krajoliku. Neke su okružene vinogradima a neke šumom i zelenilom. Područje Bujštine danas je najpoznatiji vinorodni kraj Istre s brojnim vinskim podrumima i agroturizmima. U neposrednoj su blizini i vrlo atraktivni srednjovjekovni gradići od kojih su najpoznatiji Grožnjan, Momjan i Završje. Preporučamo probati pivo San Servolo koje se baš ovdje proizvodi.

Apartmani Buje

Manifestacije i zabava Buje

Kako u Bujama tako i na cjelokupnoj Bujštini se može uživati u brojnim pučkim feštama, proslavama svetaca, manifestacijama posvećenim maslinarstvu, grožđu, šparogama uvijek popraćenim zabavnim, sportskim i kulturnim sadržajima te ukusnom hranom i dobrom glazbom. U Bujama se održava likovni natječaj takozvani „Istra art“, ali i Filmski festival amaterskih kratkometražnih filmova pod nazivom „Films & wine“. U obližnjem mjestu Grožnjanu, udaljenom oko 10 kilometara od Buja, poznatom kao gradom umjetnika može se uživati u mnogobrojnim koncertima klasične glazbe, jazz festivalu, slikarskoj manifestaciji Ex tempore, brojnim izložbama u gradskoj galeriji kao i u dvadesetak privatnih galerija i studija.

Plaže Buje

Grad Buje je udaljen svega 15-ak kilometara od prvih kamenih i stjenovitih plaža Umaga i Novigrada na kojima se mogu provesti zabavni trenutci uz brojne sadržaje koje nude ova dva turistička grada. Možete automobilom i do Poreča koji također ima mnogo uređenih plaža ali i zabavnih sadržaja za sve uzraste. 

Sport i rekreacija Buje

Područje je pogodno za biciklizam, a za one koji i na odmoru žele biti aktivni preporučuje se kroz pješačenje upoznavanje okolnih mjesta ili posjet brojnim biciklističkim stazama duž cijele Bujštine. 

Znamenitosti

  • Crkva sv. Servola - izgrađena je u 16. st., pretpostavlja se da je podignuta na ostacima rimskog hrama. U njoj se čuvaju vrijedni drveni kipovi Bogorodice s djetetom iz 14. i 15. st., drveni kip sv. Barbare iz 15. st., velike orgulje sa srebrnim piscima i dr.

  • Crkva sv. Marije Milosrđa - izgrađena je u 15. st. Smještena izvan gradskih zidina nalazi se gotička drvena Majka Božja iz 15. st., renesansna pozlaćena željezna vrata iz 15. stoljeća i dr.

  • U gradu se nalazi muzej s etnografskom zbirkom i zanimljivim prikazima tradicijskih zanata

  • Crkva sv. Petra i Pavla - barokna građevina (sagrađena oko 1700. godine., obnovljena 1885. godine). Nalazi se u Kršeteu, naselju 6 kilometara zapadno od Buja

  • Župna crkva sv. Martina u Momjanu, naselju udaljenom 7 kilometara sjeveroistočno od Buja. Sagrađena je u 15. st. na mjestu starije građevine. Ispod samoga mjesta, na osamljenom brdu iznad Potoka, ruševine su nekadašnjega kaštela