search

Kuće za odmor Barban

Barban je malo slikovito i povijesno mjesto u južnom dijelu istočne obale Istre, akropolskog tipa, smješteno na visoravni koja dijeli Labinštinu od Puljštine, iznad doline rijeke Raše. Mjesto je koje ima veliku povijest iza sebe, istaknuvši očuvane kulturne spomenike, palače, crkve i zvonik što ga stvara idealnim za ljubitelje kulturno-povijesne baštine.

barban

Dugi niz godina (1536.-1868.) njime je vladala mletačka obitelj Loredan koja je ostavila neizbrisiv trag u samom centru tzv. Barbanska placa. U ono vrijeme prvi puta zabilježena je Trka na Prstenac, viteška igra koja je postala zaštitnim znakom ovog mjesta te je ista uvrštena na popis nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske. Spoj gastronomije i aktivnog odmora dovelo je do intenzivnog razvoja turizma i prepoznatljivosti destinacije. Osim Barbana, u prekrasnom zelenilu Barbanštine, smještena su još 73 sela i zaseoka.

Ponuda aktivnosti Barban

Mjesto je poznato po aktivnom odmoru te se isti prezentira pod nazivom Istra outdoor experience koji predstavljaju spoj adrenalinskog turizma, pustolovnih ruta na quadovima, konjičkog turizma, gastronomije i biciklizma. Pogledajte kratki video niže. Ovisno o godišnjem dobu možete sudjelovati u berbi grožđa, branju divljih šparoga ili gljiva. 

 

Zabavne i kulturne manifestacije Barban

Davne 1696., pod vlašću mletačke obitelji Loredan, u Barbanu se održala najstarija ikad zabilježena Trka na prstenac. Starija više od 300 godina, od njezine obnove 1976., kontinuirano se održava treće nedjelje u kolovozu. Kao dodatni sadržaj mjesta je Centar za posjetitelje zamišljen kao svojevrstan izložbeni prostor s multimedijskom dvoranom u kojem ćete se pobliže upoznati s mjestom, tradicijom, poviješću, kulturnom baštinom i nezaobilaznom Trkom na prstenac. Osim Trke, Barban je poznat po manifestaciji Fešta smokve i smokvenjaka koja se održava treće subote u rujnu na kojoj se mogu degustirati, kupovati i vidjeti proizvodi od smokve te upoznati se s mnogobrojnim mogućnostima njezinog korištenja.

Plaže Barban  

Barban također ima i svoj izlaz na more u uvali Blaz podno sela Rebići gdje se na 3,5 kilometara prostire netaknuta priroda koja postaje omiljeno izletište turistima zbog oaze mira.

NOVASOL u Barbanu i okolici nudi predivne kuće za odmor koje će vam pružiti odmor, mir i intimu u prekrasnom krajoliku. Pogledajte kompletnu ponudu smještaja u Istri i odaberite kuću za odmor.