search

Apartmani za odmor Banjole

Banjole, mjesto na jugu Istre, leži u prirodno zaštićenoj luci, na poluotočiću između uvala Soline i Slatana, tek 6 km daleko od Pule. NOVASOL u Banjolama ima predivne kuće za odmor tik uz more. Oduvijek je mjesto bilo vezano uz more i ribolov, pa se i danas gotovo svi stanovnici bave ribolovom ili preradom ribe, te turizmom. S razlogom su ovdje jedni od najboljih ribljih restorana, a ljubitelji ribe imat će priliku kupiti svježi ulov izravno od mjesnih ribara. Ovo je malo mjesto koje nudi divan i opušten odmor, a nedaleko su Medulin i Pula koji će vam upotpuniti odmor dodatnim sadržajima.

Apartmani za odmor Banjole

Izaberite NOVASOL apartman s pogledom na more u Banjolama i neka vaš odmor započne već sada! Majka priroda podarila je ovom malom mjestu pitomi mediteranski krajolik razvedene obale, a posjetitelji na odmoru, uživati će u kupanju na prekrasnim plažama, šetnjama kroz mnoge uvale i rekreiranju na poluotočićima u hladu borove šume. Rezervirajte NOVASOL apartman u Banjolama još danas!

apartmani banjole

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport, rekreacija i gastronomija Banjole

Sportašima i rekreativcima u mjestu su na raspolaganju nogometno igralište, teniski tereni, staze za šetnju i vožnju biciklom, mogućnost najma jedrilica i motornih čamaca, te različiti sportovi na vodi. Jedan od ljepših mjesta za ronjenje je otok Fraškerić, gdje ronioci tijekom istraživanja podvodnog svijeta, imaju priliku proći kroz čak 4 pećine. Potaknuti spretnim ovdašnjim ribolovcima, mnogi će moći iskušati vlastitu spretnost u sportskom ribolovu.

Nakon aktivnog dana u Banjolama uživajte u morskim specijalitetima lokalnih restorana. U Banjolama se nalazi poznati riblji restoran jednog od najpoznatijih kuhara u Hrvatskoj! Malo ribarsko mjesto Banjole zapravo je pravi mali raj za odmor.

Zabavni sadržaji Banjole

Ljetne dane u Banjolama, ispunit će mnogi zabavni sadržaji. U posebnoj atmosferi crkve Gospe od mora nerijetko se, u ljetnim mjesecima, održavaju koncerti klasične glazbe. Svake godine, prve subote u kolovozu, posjetitelji mogu uživati u veseloj pučkoj fešti „Banjolska noć“.

Među igrama koje omogućava toplo ljeto, između ostalih, upravo tu se može sudjelovati u zanimljivoj igri „Šanpjero“, natjecanju u spretnosti i brzini, u kojoj sudjeluju djevojke i mladići iz 6 mjesta Općine Medulin. 

Plaže Banjole

Banjolsku obalu karakterizira čisto more i skriva od sunca gusta borova šuma. Na lijevoj strani uvale nalazi se šljunčana plaža sa blagim prilazom moru, pogodna za obitelji s djecom, a sa desne strane niz stjenovitih plaža, gdje svatko može pronaći mirni kutak za vlastiti popodnevni odmor uz more.

Znamenitosti

  • Ostaci crkve sv. Mikule – U zaljevu Kanalić nalaze se ostaci crkve iz VII.-VIII. stoljeća, s polukružnom apsidom širokom kao brod, te zidovima ukrašenih lezenama