search

Apartmani za odmor Poreč

Poreč je grad koji morate posjetiti dok ste u Istri na odmoru! Predivno uređen, nudi brojne mogućnosti tijekom ljetnih mjeseci. Smješten na zapadnoj obali Istre, svojom ljepotom i znamenitostima privlači goste. Budući da niz godina zaredom osvaja brojna priznanja i nagrade, kroz akcije koje organiziraju hrvatski mediji i Hrvatska turistička zajednica, Poreč zasluženo predstavlja biser hrvatskog turizma. Zalaganjem i entuzijazmom stanovništva i gradskih vlasti, posebna se pažnja posvećuje uređivanju grada tijekom zimskih mjeseci, kako bi dotjeran i spreman dočekao turiste koji svake godine premašuju broj stanovnika.  

Kuće i apartmani za odmor Poreč

Rezervirajte apartman ili kuću za odmor iz NOVASOL ponude smještaja još danas i posjetite predivan Poreč! Poreč je oduvijek bio grad koji je okrenut turizmu i koji svake godine nudi sve više kvalitetnog sadržaja.

Neizbrisani tragovi prošlosti, vidljivi su u svim ulicama i na pročeljima starog dijela grada, a u najvrijednijim gradskim palačama smještene su galerije, muzeji, ali i stambeni prostori, zadržanog i očuvanog izgleda kakav je bio i stoljećima prije. Sav taj raskoš oblikovan ljudskom rukom, nadopunjuje i blaga klima, te besprijekorna priroda, savršena za uživanje u suncu, moru i brojnim aktivnostima.

NOVASOL apartmani u Poreču pružiti će vam komfor za vrijeme boravka dok će vam NOVASOL kuće za odmor pružiti privatnost i mir na potpuno ograđenim okućnicama. Izaberite smještaj u Poreču ovisno o svojim željama i potrebama. Pogledajte ponudu NOVASOL apartmana i kuća u Poreču.

porec

Sport i rekreacija Poreč

Poreč ima vrlo dobro organizirane sportske sadržaje, zbog čega su nebrojene aktivnosti, omogućene obiteljima s djecom, mladima i raznim rekreativcima specifičnih želja. Poreč raspolaže s čak 165 teniskih igrališta, sportskim centrima specijaliziranim za najam opreme za sportove na vodi, ali i obuku.

Nadalje su mogući dvoranski sportovi, te fitnes, „squash“, pješačenje, jogging, kuglanje, boćanje, jahanje, streličarstvo, ali i adrenalinski sportovi, poput bungee jumping-a“, „go-kart-a“, „paragliding-a“ i padobranstva. Želite li se uistinu opustiti i iskušati neku od mnoštva aktivnosti, djecu možete prepustiti školovanim animatorima.

Zabava i manifestacije Poreč

U ljetnim mjesecima posebno je razigran stari dio grada, gdje se u brojnim „caffe“ barovima, uobičajeno otvorenim do ponoći, može uživati u spravljenim koktelima, na raspolaganju su i disko klubovi otvoreni do ranih jutarnjih sati.

Organiziraju se i razne turističke fešte i programi svakojake tematike, stoga se nerijetko može naići na plesne terase, koncerte ili priredbe folklornih ansambala. Ovdje se također može vidjeti i posebno zanimljivo natjecanje u ljepoti, izbor za „Miss“ i „Mistera“.

Plaže Poreč

Poreč obiluje plažama za svačiji ukus, od onih na otočićima, skrivenih pod gustom borovom šumom, do betonski uređenih plaža u samom gradu. Najpoznatije je upravo Gradsko kupalište. Neke su označene znakovitom Plavom zastavicom, obilježjem čistoće i kvalitete mora, poput plaže Borik.

Znamenitosti

  • Kompleks Eufrazijeve bazilike - najznačajniji i najvredniji kulturno-povijesni lokalitet Poreča, iz 6.stoljeća, uvršten na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine
  • Trg Marafor - ostaci rimskog foruma s Marsovim i Neptunovim hramom, iz 1.stoljeća
  • Porečke kule - Sjeverna, Južna i Peterokutna, građene u 15.stoljeću, jedine su sačuvane od nekadašnjih 11
  • Palače iz gotičkog razdoblja – njih petnaestak, smještenih unutar tipične rimske mreže ulica Cardo i Decumanus, te na Trgu Matije Gupca, srednjovjekovnom središtu Poreča

Pogledajte cjelokupnu ponudu NOVASOL smještaja i uživajte na svom odmoru u Hrvatskoj!