search

Grožnjan - kuće za odmor

Predivno mjesto u Istri koje čeka da ga otkrijete. Grožnjan je mjesto koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Ovo je mjesto sa posebnom energijom poznat kao grad umjetnika. NOVASOL vam nudi predivne kuće u mirnom okruženju gdje ćete moći doista odmoriti i napuniti baterije. Brežuljci u daljini, zelenilo i sklad prirode ovdje je besprijekoran. Smjestio se iznad doline rijeke Mirne na 228 metara nadmorske visine. Samo vas 15 kilometara dijeli od prvih plaža ukoliko izaberete ovo mjesto za odmor.

Apartmani Grožnjan

U ljetnim mjesecima ovaj gradić postaje živopisno mjesto puno događanja. Grožnjan je srednjovjekovni gradić sa jedinstvenom arhitekturom, sačuvanim zidinama, šarmantnim ulicama.

Početkom 20.stoljeća Grožnjan je dobio prugu što je dovelo do razvitka grada i proizvodnje maslinovog ulja te razmjena sa susjednim zemljama. 1956.godine Grožnjan je postao grad umjetnika te otada tamo postoje brojne galerije i cijeli gradić odiše umjetničkom notom.  Uljetnim mjesecima tradicionalno se održavaju dvije velike i poznate manifestacije: Jazz festival u srpnju te u rujnu Ex tempore – izložba umjetnika kada se po cijelom gradu mogu vidjeti slike umjetnika izvješene po ulicama i zidinama. Dok ste ljeti u Grožnjanu možete posjetiti i poznati mali gradić na brežuljku, Motovun,  u kojem se već tradicionalno održava filmski festival. Grožnjan je mjesto kojem ćete se vraćati.

Smještaj Grožnjan

Smještaj Grožnjan

Rezervirajte svoj smještaj još danas i provedite idealan godišnji odmor u jednom od najljepših i svakako najpitoresknijih gradova u Istri. Svakako nemojte napustiti ovo područje bez da oprobate vrhunske specijalitete od tartufa. U Motovunskoj šumi nedaleko od Grožnjana tartufari traže svoje blago. Možete se odlučiti za neke odi izleta pa i sami otići u potragu za njima. Proizvode od tartufa također možete kupiti u Grožnjanu a nedaleko grada nalaze se konobe i restorani koji nude osim ostalih gastronomskih istarskih delicija i jela s tartufima. Ovo je mjesto poznato i po odličnom vinu i maslinovom ulju stoga se prepustite i uživajte u sveobuhvatnom odmoru na kojem ničega neće nedostajati. Sigurni smo da ćete otići iz Grožnjana sa puno lijepih uspomena.