search

Kuće za odmor Barbariga

Malo mjesto Barbariga smješteno je na obali, udaljeno desetak kilometara od grada Vodnjana u Istri.  NOVASOL i ovdje nudi lijepe kuće za odmor. Okružen je netaknutom prirodom i brojnim maslinicima. Stari naziv Barbarige bio je Punta Cissana i pod tim nazivom spominje je još i Plinije stariji. Tek negdje u 16.-17.st. mijenja joj se naziv u Barbarigu. Smještena je 20 kilometara od Pule, a lokalnom je cestom povezana sa mjesto Peroj. Današnje ime je dobilo po mletačkoj plemićkoj obitelji Barbarigo, koja je imala posjede u tom kraju. Njihova stancija postoji još i danas te ju se može vidjeti na samom kraju mjesta koje se danas naziva, stara Barbariga.

apartmani barbariga

Kuće i apartmani za odmor Barbariga

U novom dijelu mjesta se smjestilo apartmansko naselje izgrađeno u 80-im godinama prošlog stoljeća koje je iz godine u godinu sve posjećenije. Veliki broj turista dolazi zbog čistog mora, lijepih plaža, nedirnute prirode i bogate ugostiteljske ponude – svježe ribe i morskih plodova. NOVASOL ovdje nema samo apartmane već i kuće za odmor. Pogledajte ponudu smještaja Barbariga.

Sport i rekreacija Barbariga

Barbariga je idealno mjesto za duge šetnje i bezbrižan odmor na suncu. Rekreativcima stoji na raspolaganju odbojka na pijesku, mogućnost bavljenja tenisom, ronjenjem i drugim sportovima na vodi te mogućnost najma sandolina, skutera i bicikli.

Zabava Barbariga

Za sve one koji žele biti blizu velikih središta kao što su Rovinj ili Pula ili pak manjim, ali ne manje vrijednim mjestima poput Fažane, Bala ili Medulina, a pri tome sačuvati osjećaj opuštenijeg odmora, Barbariga je idealno odredište za odmor.

Plaže Barbariga

Čisto more i lijepe kamene plaže su okruženi netaknutom prirodom koja mami svakog ljubitelja prirode, ali i one željne odmora i bijega od stresne svakodnevnice. Predivne plaže do kojih se dolazi kroz borovu šumicu pogodne su za odmor s djecom. Šumica ljeti štiti od sunca stoga ovdje možete provesti cijeli dan uživajući u ljetnim radostima. Na plažama ćete pronaći i nekoliko barova gdje se možete osvježiti ili popiti kavu s obitelji i prijateljima.

Znamenitosti

  • Okolica Barbarige je bila gusto naseljena još u antičko doba, pa je danas neiscrpno arheološko nalazište. Naselje je poznato po ostacima ladanjske vile iz razdoblja antičkog Rima s bogatim mozaicima, ali i ostacima uljare za preradu maslina, jednu od najvećih na sredozemlju u to vrijeme. Pretpostavlja se da je i ovdje bila fulonika, zgrada za preradu i bojanje tkanina jer su se pronašli tekstovi na nadgrobnim pločama koji to potvrđuju.