Bjelovar - apartmani i kuće za odmor

Bjelovar je grad s tridesetak tisuća stanovnika u srcu kontinentalne Hrvatske, koji je središte svoje županije i biskupije. Vojno porijeklo grada prepoznaje se u njegovom pravilnom obliku. Rijetko gdje u Hrvatskoj možete vidjeti tako pravilan tlocrt grada što govori o njegovoj „mladosti“, a nastao je u trinaestom stoljeću kao vojno-krajiško središte. Bjelovar se ponekad naziva gradom sira, jer je kroz više stoljeća njegovao tradiciju proizvodnje mlijeka i sira. Krajolik regije je blago valovit s riječnim dolinama koje su se urezale u ravnjak. Lijepa naselja često se nižu bez vidljivog prekida tako da imate dojam da su sela kilometarska.

Urlaub im Ferienhaus

Popularne kuće za odmor u Bjelovar

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Bjelovar

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Bjelovar

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Bjelovar

Loading...

Smještaj Bjelovar

Dođite u Bjelovar i u NOVASOL kućama za odmor pronađite udobnost, mir i privatnost. Okruženi zelenilom i prekrasnim krajobrazom uživat ćete u kućama za odmor u Bjelovaru. NOVASOL kuće za odmor posebno su opremljene i uređene za savršen odmor s obitelji. U NOVASOL kućama za odmor imate sve što je potrebno za kvalitetan odmor. Pojedine su kuće za odmor koncipirane da primaju ljubimce stoga možete i svog psa dovesti jer i on je dio obitelji. U nekim ćete kućama pronaći sve za odmor s manjom djecom, kao npr. hranilice, krevetića, ljuljačke i trampolina. Povedite svoju obitelj na odmor u Bjelovar i rezervirajte smještaj po želji iz NOVASOL ponude.

Znamenitosti u Bjelovaru

U staroj jezgri nalazi se simetrična shema sa središnjim trgom koja se očuvala do danas. Svoj reprezentativni izgled trg s parkom zadržao je kao sjecište nekadašnjih glavnih prometnih kucavica. Tamo možete vidjeti nekoliko kipova, glazbeni paviljon i četrdesetak različitih biljnih vrsta. Arhitektura je pravo bogatstvo Bjelovara. Pročelje kasnobarokne katedrale iz osamnaestog stoljeća arhitektonski je najznačajniji kompleks koji uključuje i nekadašnji pijaristički sklop. Ne propustite razgledati zgradu vojne komande. Posjetite Gradski muzej Bjelovar koji se nalazi na središnjem gradskom trgu, u zgradi koja je u devetnaestom stoljeću sagrađena kao vijećnica. Pravi biser secesijske arhitekture su zgrada društva Hrvatski sokol i prelijepa bjelovarska sinagoga, jedna od rijetkih koje nisu srušene u Drugom svjetskom ratu.

Aktivnosti u Bjelovaru

U Bjelovaru i regiji postoji više biciklističkih ruta od kojih su neke dionice međunarodnih ruta poput one Lonjsko Polje – Balaton. Na širem bjelovarskom području postoji čak šest konjičkih klubova što govori o njegovanoj tradiciji ovog plemenitog sporta. Možda će vam to biti novi način otkrivanja lijepe kontinentalne Hrvatske. Obližnja planina Bilogora nudi mogućnosti istraživanja biciklom i pješice, a ne radi se o zahtjevnom području,jer je sastavljeno od niza humaka i brežuljaka te kratkih i niskih manjih uzvisina. Oni najniži obronci su prekriveni voćnjacima, vinogradima i kukuruzištima, dok se na višim dijelovima nalazi lijepa nizinska hrastova šuma. Ljubitelji prirode i aktivnog boravka na otvorenom će se ovdje dobro provesti.

Tražite li miran odmor u zelenoj prirodi u blizini manjeg grada u Hrvatskoj, u Bjelovaru ćete naći sve što tražite. Pregledajte ponudu i rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor iz snova!