Samobor, odmor na pragu parka prirode

Samobor je pravi grad još od trinaestog stoljeća kada ga je kralj Bela VI. poveljom koju se i danas čuva proglasio kraljevskim gradom. Trg Kralja Tomislava središnji je trg koji lijepo predstavlja cijeli grad, a nalazi se usred očuvane gradske jezgre. S njega ćete vidjeti središnju crkvu svete Anastazije iz sedamnaestog stoljeća, popločane ulice, terase kafića i slastičarnica te prozorske klupčice s loncima raznobojnog cvijeća. Možete se zaustaviti bilo gdje i uživati u pogledu na fantastične zgrade čiji se stilovi kreću od barokne arhitekture sve do secesijske fasadne ornamentike. Jeste li znali da su samoborske kremšnite neslužbeni simbol grada? Ako niste ljubitelj slastica, možda biste radije kušali jedno od najcjenjenijih aromatiziranih vina, samoborski bermet, ili samoborsku muštardu, pikantni umak s gorušicom, a oboje posebne, čak tajne recepture.

Samobor

Popularne kuće za odmor u Samobor

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Samobor

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Samobor

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Samobor

Loading...

Aktivni odmor Samobor

Samobor je smješten na istočnim obroncima Samoborskog gorja koje je dio Žumberačke gore i nije samo okružen, već i prožet zelenilom. Kroz njega teče rijeka Gradna koja grad otvara prema savskoj nizini. Prirodni krajolici iznimno su očuvani na širem samoborskom području, tako da ljubitelji boravka na otvorenom i aktivnosti u prirodi mogu bez straha ovdje pronaći apartman ili kuću za odmor na kojem će se baviti upravo onim što vole. Isplati se prošetati do Starog grada Samobora, čiji se prikaz nalazi na grbu grada, koji leži na vrhu uzvisine Tepec niti kilometar i pol od Trga kralja Tomislava. S njega puca panoramski pogled na grad i okolicu. Šetnju možete nastaviti do podnožja gdje se nalazi Taborec, stari dio Samobora s drvenim kućama i gotičkom crkvom svetog Mihajla. Na brdu Tepec se nalazi i Anindol, najljepše samoborsko šetalište i šumoviti park s kapelicom svete Ane, zaštitnice Samobora. U podnožju istog brijega pronaći ćete gradsko šetalište i sportsko-rekreacijski centar Vugrinšček. Niti tri kilometra jugozapadno od ruba grada započinje Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje. Samobor okružuje čak sedam biciklističkih ruta koje grad povezuju s drugim naseljima i zanimljivostima, a prolaze šumskim putevima, utabanim stazama i cestama te ukupno čine više od tri stotine kilometara. Jedna od njih vas vodi do Starog grada Okića u parku prirode koji okružuje poučna staza „Okićnica“ na kojoj pješačeći možete naučiti nešto od društvenoj i geološkoj povijesti ovog kraja.

Svojim iznajmljivačima NOVASOL nudi 25 % popusta na iznos rezervacije – iskoristite tu priliku za svoj sljedeći odmor!

Kontinentalna Hrvatska ponudit će upravo onaj apartman ili baš tu kuću za koju niste ni znali da je trebate za svoj sljedeći odmor u lijepom gradu zvanom Samobor.