Križevci | Vile, kuće i apartmani za odmor

Jeste li znali da je grad Križevci dom jedinoj ženskoj povijesnoj postrojbi na svijetu iz devetnaestog stoljeća?

Jedinica vuče korijene iz 1848. kada je bana Josipa Jelačića čuvala garda djevojaka rođenih u Križevcima. Grad i njegova okolica zanimljivo su područje s prirodnim, povijesnim i kulturnim bogatstvima, jezerima, parkovima, tradicionalnim vinskim podrumima i samim vinogradima. Križevci su jedan od najstarijih gradova kontinentalne Hrvatske koji se spominje čak u dvanaestom stoljeću. Postaju još važniji otkad se u njima održavaju državni sabori. Jedan od najpoznatijih je takozvani „krvavi sabor križevački“ kada je kralj Sigismund dao ubiti hrvatskog bana Lackovića. Poznati hrvatski slikar Oton Iveković ovjekovječio ga je na slici koja se nalazi u crkvi Sv. Križa u središtu grada.

Odmor Križevci

Popularne kuće za odmor u Križevci

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Križevci

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Križevci

Loading...

Prirodne ljepote u gradu Križevci

Uživate li u mirnoj prirodi, Križevci i okolica bi mogli biti idealno mjesto za vaš odmor. Ovdje možete uživati u mnogobrojnim prirodnim zanimljivostima i ljepotama poput livada, pašnjaka, polja, vidikovaca, šuma, ribnjaka i jezera. Obližnja gora Kalnik nudi ne samo planinarski dom već i poučnu stazu. Na poučnoj stazi možete vidjeti najljepše dijelove kalničke flore, veliki broj endemskih i rijetkih biljaka, ruševine srednjovjekovne crvke svetog Martina sa zavjetnim kamenom, pa čak i arheološke nalaze iz brončanog doba. Dvadesetak minuta vožnje od središta grada kod sela Gornja Rijeka nalazi se botanički rezervat Mali Kalnik na čak 3,35 hektara. Samo nekoliko minuta šetnje od središta sela dolazite do slapa Šokot sa stazom za šetnju, klupama i putokazima. Posjetite vidikovac „Antuna Gustava Matoša“ na južnom prilazu gradu. U samom gradu nalazi se zaštićeni spomenik parkovne arhitekture – park „Gustava Bohutinskog“.

Umjetno jezero Čabraji ponudit će vam zabavu u obliku ribolova, piknika i šetnji, a samo deset kilometara od središta. Park šumu Župetnica nazivaju plućima Križevaca, a idealna je za aktivnosti na otvorenom sa svojom trim stazom.

Ovdje se možete baviti biciklizmom, lovom, ribolovom i jahanjem. Zaželite li se kulture, posjetite gradski muzej, spomeničku knjižnicu i križevačku likovnu galeriju.

Otkrijte tradicionalnu gostoljubivost Križevčana i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Hrvatskoj još danas – sve što trebate napraviti je odabrati pravu vilu, kuću ili apartman!