Đakovo | Vile, kuće i apartmani za odmor

Đakovo je gradić na istoku kontinentalne Hrvatske, a nosi titulu „srca Slavonije“. Njegovi stanovnici vole reći da se nalazi u središnjem i najljepšem dijelu Slavonije koja pripada kontinentalnoj Hrvatskoj. Na samo 111 metara nadmorske visine na đakovačkoj zaravni nalazi se ovaj lijepi grad u čijem se središtu uzdiže prelijepa katedrala svetog Petra od crvene opeke koja sa svoja dva tornja budim okom pazi na grad i okolicu. Njeni vas tornjevi prate pogledom bez obzira iz kojeg pravca prilazite Đakovu.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Zanimljivosti u Đakovu

Osim spomenute katedrale Đakovo vam može ponuditi obilje kulturnih, povijesnih i prirodnih vrijednosti i zanimljivosti. U sklopu stare gradske jezgre nalaze se brojni sakralni objekti među kojima su i neki vrijedni arhitektonski spomenici. Zgrada Gradske uprave jedna je od najpoznatijih arhitektonskih bisera u gradu i jedan je od najvećih bisera secesijskog stila u Hrvatskoj. Nakon što razgledate Biskupski dvor, Crkvu svih svetih, katedralne orgulje ili spomenik narodnom heroju Ivi Loli Ribaru, odmorite se u nekom od kafića ili slastičarni na glavnoj gradskoj ulici koja se za topla vremena preobrazi u šetalište. Jedna od najpoznatijih manifestacija ovog kraja su Đakovački vezovi. Festival folklornih grupa s međunarodnim gostima traje dva tjedna, a obično se odvija u drugoj polovini srpnja.

Priroda i aktivnosti na otvorenom

U malom Đakovu se nalaze čak četiri parka, a  među njima je i Veliki ili Strossmayerov park koji je nastao prije čak dva stoljeća. Radi se o perivoju koji je zaštićeni spomenik parkovne arhitekture u kojem se održavaju najvažnije manifestacije grada na otvorenom. Oni željni tradicionalnije akcije mogu se okušati u ribolovu na nekoliko manjih jezera na širem području ili lovu. Đakovo je poznato po nekoliko desetaka odličnih lovišta od koji je najveće lovište i ujedno uzgajalište Mačkovac na čak 19 tisuća hektara. U Đakovu se nalaze i odlični gradski bazeni. Zimi vam je na raspolaganju klizalište. Ono najljepše u Đakovu smo ostavili za kraj iako je još puno toga što nismo spomenuli, a vi biste morali otkriti. U ovom se gradu nalazi državna ergela Đakovo. Osnovana je još 1506. što je svrstava među najstarije ergele ne samo u Hrvatskoj nego u Europi. Od devetnaestog stoljeća ovdje se počinju uzgajati prelijepi lipicanci.

Pretražite našu ponudu vila, kuća i apartmana u gradu Đakovo! Rezervirajte svoj smještaj još danas i provedite odmor iz snova u kontinentalnoj Hrvatskoj!