Krapina, odmor u srcu Zagorja

Krapina je sjedište Krapinsko-zagorske županije koje obuhvaća dvadesetak naselja koja ukupno broje tek upola manje tisuća stanovnika pa stoga možete očekivati više opuštenu nego užurbanu atmosferu lijepog odredišta usred zelenih brežuljaka. Krapina ipak ima svoje gradsko, ali povijesno ruho koje je očuvano u svom izvornom obliku tako da imate osjećaj da šećete njenom prošlošću. Uživajte u pogledu na obnovljene klasicističke fasade s cvijećem te potražite secesionističke detalje u njenoj ornamentici. Gotovo sve u gradskoj jezgri u sebi ima nešto preporodnog duha ili konkretno njegovog velikana Ljudevita Gaja koji je rođen upravo ovdje. Prošećite Gajevom ulicom, Trgom Ljudevita Gaja, Magistratskom ulicom te Šetalištem hrvatskog narodnog preporoda ili uz rijeku Krapinščicu i vjerujemo da će to biti najbolji prvi korak upoznavanja vaše nove destinacije za odmor.

smještaj krapina

Popularne kuće za odmor u Krapina

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Krapina

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Krapina

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Krapina

Loading...

Krapina aktivni odmor

Vladimir Nazor napisao je pripovijetku „Dedek Kajbumščak“ nadahnutu njegovim posjetom Krapini. Tako najpoznatija krapinska planinarska staza nosi naziv Kajbumščakov put. Započinje na željezničkom kolodvoru, nastavlja preko grebena nad mjestom kroz nisko raslinje do Šušelj brega. Poljski put nastavlja vas voditi preko potoka do lijepog lovačkog doma u blizini Radoboja. Staza dalje ide preko seoca Pospiši do prijevoja među vrhovima Hajdino zrno i Sušec. Nakon što stignete do planinarskog doma, nastavljate bukovom šumom sve dok ne dođete do ceste i Đurmanca. Nakon toga ste ponovno u šumi sve do Brezovice, a onda opet započinje uspon. S vrha se spuštate u Gornji Benkovac i nastavljate šumom i livadom do ruševina crkve sveta Tri kralja. Nakon petnaestak minuta dolazite do zadnje kontrolne točke – nalazišta pračovjeka na brdu Hušnjakovo. Nalazište je pješačkim stazama povezano s Muzejom krapinskih neandertalaca u kojem vas očekuju fantastični multimedijalni sadržaji. Krapina se može upoznati i iz zraka. Upustite se u letenje u paragliding tandemu nad Zagorjem. Poželite li se okupati u ljekovitoj vodi, posjetite toplice koje su udaljene dvadesetak minuta vožnje.

Krapina skriva ljepote i zanimljivosti koje lako možete otkriti rezervirate li svoj smještaj za odmor na vrijeme. Pravi apartman ili baš ta kuća za odmor u Kontinentalnoj Hrvatskoj čekaju upravo vas.

Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Šteta bi bila ne upoznati destinaciju u kojoj živite. Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor i iz svog privremenog doma saznajte koliko je vaša domovina čudesna.

Putovanje Krapina