Osijek, najzeleniji grad u zemlji

Osijek je najveći grad povijesne pokrajine Slavonije te četvrti najveći grad u zemlji. Grad na rijeci Dravi nalazi se u pitomom i pretežno ravnom Podunavlju. Središte i glavni grad Osječko-baranjske županije poznat je po svojim lokalnim pivovarama, vinarijama, vinotekama i raznim kušaonicama u kojima su prezentacije popraćene raskošnom izvornom gastronomijom među kojima se ističu jela od krumpira poput punjenih taški i šufnudla, a među desertima okruglice kojim je posvećen „Knedl sat“ koji zvoni svakog petka u jedanaest sati „kao da je podne“. Jeste li znali da je Osijek najzelenijji hrvatski grad sa sedamnaest parkova na gotovo pedeset hektara ukupne površine?

Apartmani Osijek

Popularne kuće za odmor u Osijek

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Osijek

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Osijek

Loading...

Aktivni odmor Osijek

Budući da nema napornih uspona, Osijek je vrlo lako razgledati pješice ili još bolje: biciklom. Posjetite gradske zidine s Vodenim vratima i kulom koje su sagrađene za obranu od prodora Turaka. U Perivoju kralja Tomislava uz fantastično uređenu prirodu na raspolaganju imate i Drven park: akciju za mališane na travnatoj površini. U istočnom dijelu perivoja pronaći ćete Muzej Slavonije te Muzej školjaka i vodenog svijeta. Na zapadnom kraju nalazi se Sakuntala park, nazvan po  mitološkoj indijskoj kraljici, s paviljonom i dvije sfinge. Pješačkim mostom ili Mostom mladosti stižete ljubitelji životinja mogu prijeći Dravu i posjetiti zoološki vrt koji se nalazi s mirnije strane rijeke nekoliko stotina metara dalje. Kupati se možete na Copacabani, najpoznatijem kupalištu na Dravi (također s bazenima) ili u Gradskom vrtu (s bazenima i sportskim centrom). Drava će vam ponuditi odlične lokacije za zabaciti udicu u miru, a možda čak u svoj apartman ili kuću za odmor na kraju dana donesete najukusnijeg smuđa. Kroz Osijek prolazi dionica međunarodne biciklističke rute uz Dunav, na svom putu od Njemačke sve do Bugarske. Kopački rit sjeveroistočno od Osijeka nešto je zaista posebno za što morate odvojiti vremena dok ste na odmoru u Osijeku. Park prirode Kopački rit poplavno je područje u Baranji te jedan od najznačajnijih ornitoloških rezervata u Hrvatskoj. Idealno razgledavanje podrazumijeva vođenu turu čamcem kroz ove lijepe močvare.

Znate li što Osijek i San Francisco imaju zajedničko: Nekad putnički, a danas turistički tramvaj će vas povesti u razgledavanje središta jednog i drugog grada.

Pronađite kuću za odmor ili apartman u Osijeku za svoj sljedeći odmor. Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u kontinentalnoj Hrvatskoj još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Hrvatske.