Ilok | Kuće i apartmani u najistočnijem gradu Hrvatske

Ilok je najistočnije naselje u Hrvatskoj, dakle prvo mjesto u našoj zemlji koje ujutro obasja sunce. Blago se izdiže nad Dunavom okružen obroncima lijepe Fruške gore i svojim znamenitim vinogradima. Ovo je gradić duge povijesti i zanimljivih kulturnih kontrasta u srednjovjekovnoj jezgri koja je jedna od najvećih i urbanistički najvažniji urbano-fortifikacijskih kompleksa kontinentalne Hrvatske. No govorilo li o Iloku, znamo da govorimo u dunavskom kraljevstvu vina koje je poznato po tramincu, ali i drugim sortama vina.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Iločka vinska cesta

Sve u Iloku na neki je način vezano uz vinograde i vinogradarstvo. Iločko vinogorje posebno je te su njegova vina također posebna. Ovdje postoje vinogradi još od doba Ilira i starih Rimljana, dakle oduvijek su bili pokretačem gospodarstva na ovim prostorima. Osim spomenutog slavnog iločkog traminca, tu su pinot bijeli, graševina, chardonnay, frankovka i rajnski rizling. Posjetite najveće proizvođače „Iločke podrume“ s prelijepim starim podrumima u supstrukcijama dvorca Odescalchi. Male i velike vinarije udružile su se u „Iločki vinsku cestu“ koja se, za razliku od većine ostalih u Hrvatskoj, dobrim dijelom nalazi u samom naselju. Uz kušanje vine ne zaboravite na slavonske delikatese koje se odlično sljubljuju s vrhunskim vinom.

Aktivnosti

Dunav je velika rijeka s brojim rukavcima i skrivenim kutcima gdje se možete opustiti i zabaviti. To može biti izlet brodom, čamcem ili običan piknik u ovom lijepom, zelenom okruženju. Zašto ne biste zabacili udicu i okušali se u ribolovu? Dozvolu možete nabaviti lokalno, a zamislite koja bi to odlična obiteljska zabava mogla osim ako volite uživati u osami. Preporučujemo da lokalne specijalitete od ukusne riječne ribe, poput smuđa, kušate u restoranima u kojima se poslužuju suvremena i tradicionalna jela. Ovim područjem prolazi dunavska biciklistička ruta koja je odlično označena. Regija je idealna za prometovanje biciklom jer se uglavnom radi o ravnici i blagim usponima okruženim bujnim zelenilom.

Pregledajte našu ponudu kuća, vila i apartmana za odmor u mjestu Ilok i njegovoj okolici. Rezervirajte svoj idealni smještaj još danas i provedite odmor iz snova u Kontinentalnoj Hrvatskoj!