Virovitica | Vile, kuće i apartmeni za odmor

Jeste li znali da je i Virovitica imala svoje seljačke bune čak stotinjak godina prije slavne bune koju je vodio Marija Gubec? Vrijeme je da upoznate ovaj lijepi grad burne povijesti u kontinentalnoj Hrvatskoj. Nudimo vam vile, kuće i apartmane za odmor za svačiji ukus. Od ljupkih studio apartmana za romantični bijeg udvoje, preko kuća za obiteljski odmor sa zabavnim sadržajima za djecu i odrasle do velikih vila s bazenom, vlastitim wellnessom i svime što biste mogli poželjeti na svom odmoru u Hrvatskoj.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Priroda u Virovitici

Ljubitelji boravka na otvorenom neće imati problema s pronalaženjem zabave. Pet minuta automobilom ili petnaestak minuta na biciklu dijeli grad Viroviticu od Virovitičkih ribnjaka. Radi se o devet ribnjaka u nizu koji su najbogatije i najveće ribolovne vode na širem području. Ne samo da ovdje možete loviti sve najčešće slatkovodne vrste riba u Hrvatskoj, već imate izglede za uloviti i kapitalce, samo ne zaboravite nabaviti lokalnu dozvolu. Ako niste kušali smuđa, ne znate što ste propustili. Ne morate svoju ribu loviti sami. Uvijek se možete nakon napornog dana vožnje biciklom ili pješačenja u prirodi okrijepiti u nekom odličnih kafića ili restorana. Uz ribnjake se pruža četiri kilometra duga poučna staza. Srcolika staza sastoji se od jedanaest informativnih panela. Radi se o projektu Poučne staze virovitičke Bilogore. Ovdje se osim ribolova i vožnje biciklom možete baviti i lovom.

Zanimljivosti

U Virovitici i njenoj okolici nalazi se nekoliko zanimljivih građevina. Dva najveća barokna bisera, palača Pejačević i dvorac Pejačević, kao što im ime govori, bili su sagrađeni od strane poznate plemenitaške obitelji. Park koji okružuje dvorac odlikuje se skladom i ljupkošću. Glazbena ograda je inovativna i edukativna turistička zanimljivost, a na njoj svatko može odsvirati „Odu radosti“. Još jedna glazbena radost za sve je projekt „Pianino na ulici“, a pijanino je je postavljen u spomenutoj palači. „Zvučna zrcala“ još su jedna jedinstvena zanimljivost Virovitice, a funkcija ovog eksponata je prikazati kako je ta tehnologija u povijesti korištena za komunikaciju.

Sve to samo je djelić razloga zašto biste trebali otkriti Viroviticu. Pregledajte našu ponudu vila, kuća i apartmana i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Hrvatskoj! Virovitica vas čeka!