Varaždinske Toplice | kuće za odmor

Varaždinske Toplice najstarije su i najznamenitije prirodno lječilište ne samo u Hrvatskoj već i šire. Iako ovo predivno odredište u kontinentalnoj Hrvatskoj djeluje kao moderne toplice već dva stoljeća, prvi poznati stanovnici koji su živjeli ovdje uz termalne vode i zbog njih bili su staropanonsko pleme Jasi. Naziv Jas čak obilježava nekog tko posjeduje toplo vrelo. Naravno, Rimljani su bili ti koju su uveli Varaždinske Toplice u zlatno doba o čemu svjedoče iskopani ostaci monumentalnih termi s forumom, kapitolijem te kompleksom u kojem se trgovalo i stanovalo. Posjetite Zavičajni muzej u kojem možete vidjeti različite kamene natpise te mramorne reljefe i neprocjenjive skulpture koji imaju veze s rimskom kulturom liječenja. Samo nalazište je muzej na otvorenom.

Smještaj Varaždinske Toplice

Popularne kuće za odmor u Varaždinske Toplice

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Varaždinske Toplice

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Varaždinske Toplice

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Varaždinske Toplice

Loading...

Varaždinske Toplice - Aquae Iasae

Rimljani su ovo područje nazvali Aquae Iasae. Srećom je ovo područje bogato sedrenim naslagama koje su očuvale rimsku arhitekturu. Uživajte u kupanju u termalnoj sumpornoj vodi poput svih onih koji ovamo dolaze već dulje od dva tisućljeća, a na koju je spojena i bolnica za rehabilitaciju. Prelijepi rimski reljefi nimfi koje su prema legendi skrbile o vrelima oduševit će vas dok šećete nekadašnjim dekorativnim vrtom s paviljonom vrela, glazbenim paviljonom i pejzažnim perivojem koji penjući se uzvisinom prelazi u park šumu.

Aktivni odmor Varaždinske Toplice

Osim što možete uživati u wellness sadržajima, moramo spomenuti i profesionalne odnosno medicinske masaže. Jeste li ikad čuli za ponovno oživljenu Rimsku masažu? Zašto je ne iskušate. Nakon što se uvjerite da ste u potpunosti spremni, možete razgledati područje na biciklu. Ovisnici o adrenalinu sigurno neće propustiti airsoft, sport na otvorenom koji nalikuje paintballu. Dan možete privesti kraju u nekoj od brojnih slastičarni ili kafića. U gradu Varaždinske Toplice postoji nekoliko restorana, no grad Varaždin udaljen je samo petnaestak kilometara, a u njemu ćete pronaći sve čega se budete zaželjeli u mirnim, zelenim i opuštajućim Varaždinskom Toplicama.

Pretražite ponudu kuća za odmor, vila i apartmana u gradu Varaždinske Toplice i uživajte na svom odmoru i kontinentalnoj Hrvatskoj!