Plitvička jezera, naš prvi nacionalni park

Plitvička jezera su ujedno i općina u sjeveroistočnom dijelu Ličko-senjske županije. Sjedište joj je u mjestu Korenica u podnožju planine Ličke Plješivica, dvadeset kilometara od samog nacionalnog parka. Općina Plitvička jezera nudi toliko toga za odmor u gotovo netaknutoj prirodi poput izvorišta pitke vode, bogatstvo šuma, razvijenog seoskog turizma kao i brojne šetnice u prirodi. Zaljubljenici u prirodu ovdje će pronaći svoj mir koji narušavaju jedino huk vode i pjesma ptica. Plitvička jezera još su 1979.godine upisana na listu UNESCO prirodne svjetske baštine.

smjestaj plitvicka jezera

Popularne kuće za odmor u Plitvička jezera

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Plitvička jezera

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Plitvička jezera

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Plitvička jezera

Loading...

Aktivni odmor Plitvička jezera

Jezera neobične zeleno-plave boje, slapovi, bujna priroda, svježi zrak, šetnje kroz prirodne ljepote relaksirat će vas i napuniti energijom! Plitvička jezera smještena su u srcu Hrvatske. Sastoje se od šesnaest neobičnih jezera povezanih nizom slapova i kaskada sedrenih barijera u obliku lanca kroz šumovitu dolinu. Bez obzira u koje godišnje doba posjetite Plitvička jezera, ona će vas svaki put iznova oduševiti te svaki put kada se budete vraćali imat ćete osjećaj kao da ste tamo prvi put. Nisu jezera sve što ovdje možete vidjeti. Ako želite aktivnije provesti svoj odmor, ovo vas područje neće razočarati.

Rastoke

Nastale su igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu. Priroda se je poigrala modrozelenim vodama rijeke te ih rastočila u mnoštvo prštavih slapova od kojih su najljepši Buk, Hrvoje i Vilina kosa. Rastoke su zapravo prvi uvod u Plitvička jezera. Za razliku od tih jezera Rastoke su posebne po tome što se u to bogatstvo zelenila po otočićima i hridima pred tristo godina ispreplelo ljudsko naselje s mlinovima.

Špiljski park Grabovača pokraj Perušića

Grabovača je brdo koje je dio kontinentskog dijela srednjeg Velebita, smješteno između ličke krške zaravni i Perušićkog polja. Nalazi se na 770 m nadmorske visine. Radi se o šest špilja i jednoj jami od kojih su čak tri na popisu zaštićenih nacionalnih geomorfoloških spomenika prirode.

Muzej Like

Regionalni muzej skrbi za svu pokretnu spomeničku baštinu, te za nepokretne spomenike kulture na području povijesne regije Lika, danas kontinentalnog dijela Ličko-senjske županije.

Rodna kuća Nikole Tesle

Memorijalni centar je zamišljen na način da objedinjuje više disciplina: znanost, umjetnost, turizam, ali služi i okupljanju raznih tipova korisnika: od najmlađih uzrasta do renomiranih medijskih umjetnika.

Svojim iznajmljivačima NOVASOL nudi 25 % popusta na iznos rezervacije – iskoristite tu priliku za svoj sljedeći odmor!

Kontinentalna Hrvatska ponudit će upravo onaj apartman ili baš tu kuću za koju niste ni znali da je trebate za svoj sljedeći odmor u području zvanom P**litvička jezera**.

plitvička jezera smjestaj