Nova Gradiška | Vile, kuće i apartmani za odmor

Nova Gradiška nalazi se u kontinentalnoj Hrvatskoj na spoju utjecaja klime s Psunja i one s Panonske nizine. Zato ovdje možete uživati u pravim zimama i zimskim radostima, ali i pravim vrućim ljetima u zelenom okruženju kada se možete kupati na gradskim bazenima. Tradicija gostoprimstva ovdje postoji više od stoljeća i Turističko društvo čije je aktivnosti s vremenom preuzela Turistička zajednica organiziralo je događaje u kojima možete uživati i danas. Među najznačajnijim manifestacijama su pokladne svečanosti, izložba cvijeća, folklorna smotra, smotra puhačkih instrumenata, „Novogradiško glazbeno ljeto“, susreti oldtimera, fišijada, izložba gljiva i motoristički susreti „Strmec“. Ne odmaže ni činjenica da vam je potrebno samo malo dulje od sata vožnje da iz Zagreba stignete do Nove Gradiške.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Zanimljivosti i aktivnosti Nova Gradiška

Muzej Grada skriva zbirke arheološkog, kulturno-povijesnog, etnološkog i galerijskog odjela. U njima se nalaze predmeti koji datiraju iz prapovijesti te svjedoče o bogatoj kulturi, umjetnosti i uopće životnim tradicijama Nove Gradiške i njenih žitelja. Posjetite izletište Strmac koje se nalazi u dolini koja se otvara prema jugu kojom protječe gorski potok Šumetlica, dok ga sa sjeverne strane zaštitnički uokviruje planina Psunj s najvišim vrhom Slavonije. Ovo je idealno mjesto za piknik, kupanje i sportske aktivnosti poput odbojke, košarke, malog nogometa. Naravno da je područje idealno i za pješačenje, vožnju biciklom i planinarenje, kao i skijanje zimi. Okušajte se u lovu ili ribolovu. Ovdje se održavaju motociklistički susreti, a ljeti koncerti za koje postoji mala pozornica. Organiziraju se i izleti na Psunj. Postoje ne samo označene planinarske staze već i uređeni izvori. Petnaestak minuta vožnje od središta grada nalazi se kula „Gračanica“ za koju se ne zna ni tko ni kada ju je sagradio. Toliko je precizno i kvalitetno sagrađena da povjesničari pretpostavljaju da bi u pitanju mogli biti templari. Raspitajte se o Posavskoj poučnoj cesti koja na najpristupačniji način povezuje gastronomiju, povijest, arheologiju, folklor i narodnu baštinu, a ono najvažnije, možete posjetiti kušaonicu domaćeg piva.

Grad Nova Gradiška skriva razne ljepote, a idealno bi bilo započeti s istraživanjem iz svoje vile, kuće ili apartmana za odmor. Pregledajte našu ponudu još danas i provedite odmor iz snova u Hrvatskoj!