Zagreb, odmor u hrvatskoj metropoli

Zagreb je grad bogate povijesti i zanimljive arhitekture, naš najveći i glavni grad. Jedina je prava hrvatska metropola u kojoj se svakodnevno nalazi četvrtina stanovništva zemlje. Osim za najtoplijih ljetnih dana kada i Zagrepčani nekamo odu na odmor, teško da ćete zateći puste ulice. U Zagreb lako stižete automobilom, vlakom ili autobusom, a tu je i naša najveća međunarodna zračna luka u obližnjoj Velikoj Gorici. Zagreb je grad kulture s tridesetak kazališta i isto toliko muzeja te mnogobrojnim galerijama. Hrvatsko narodno kazalište na Trgu Republike nije samo naš najveći zatvoreni teatar već i značajan spomenik arhitekture. Raspolaže mrežom tramvajskih i autobusnih linija tako da možete doći i bez automobila, a uvijek možete po želji unajmiti vozilo poželite li otići na izlet u neku zelenu oazu izvan metropole kojih ima krenete li u bilo kojem smjeru.

Apartmani Zagreb

Popularne kuće za odmor u Zagreb

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Zagreb

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Zagreb

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Zagreb

Loading...

Srce Zagreba

Dan možete započeti posjetom gradskoj tržnici Dolac u centru grada poznatoj po svojim „kumicama“ gdje možete nabaviti svježe namirnice i cvijeće. Krenete li dalje na jug, dolazite na središnji trg, Trg bana Jelačića ili Jelačić plac. Nastavite li u istom smjeru eto vas u parku Nikole Šubića Zrinskog ili Zrinjevca. Zelene površine krase središte grada kao i ostale dijelove grada, a njegov najpoznatiji živi simbol, kako ga Zagrepčani nazivaju, je park Zrinjevac u njegovom središtu poznat po aleji platana koje su uvezene iz Trsta prije više od stoljeća. Jeste li znali da je na mjestu možda najelegantnijeg perivoja u zemlji nekoć bilo stočno sajmište? Krenete li pak od „placa“ u suprotnom smjeru dolazite do katedrale, najpoznatijeg zagrebačkog spomenika arhitekture, zatim parka Ribnjak, rekreacijskog centra Šalata, a možete tako sve do Mirogoja koji nije samo groblje već i lijepi park koji spaja rub grada i obronke Medvednice. Razne tematske ture razgledavanja Zagreba poput „Priča o Griču“ kroz djela Marije Jurić Zagorke ili „Zlatarovo zlato kroz šetnju i priču“ po najpoznatijem djelu Augusta Šenoe, upoznat će vas s njegovim pričama, legendama te ljupkim detaljima koji bi vam inače ostali zauvijek nepoznati. Ne morate grad razgledavati pješače, postoji desetak vođenih tematskih tura na biciklu, segwayu, u autobusu, rikši, pa čak i iz malog zrakoplova ili balona.

Wellness Zagreb

Zeleni Zagreb

Park prirode Medvednica nudi predah od gradske gužve u svim godišnjim dobima, a započinje na obroncima planine koji su praktički u gradu. Stanište je brojnim biljnim i životinjskim vrstama, a ujedno je bogata kulturnim i geološkim znamenitostima. Ako ste u Zagrebu tijekom zime, ne propustite otići na Sljeme. Veternica najpoznatiji je geološki fenomen Medvednice, a u njoj su pronađeni ostaci špiljskih medvjeda, lavova, leoparda, hijene pa čak i nosoroga. Špilja je duga više od sedam kilometara, a za posjetitelje je otvoreno prvih 380 metara. Oni koje žele vidjeti više od ostataka neka posjete istočni dio Zagreba, s najvećim zagrebačkim parkom, Maksimirom, gdje je smješten najveći hrvatski zoološki vrt. Romantičari bi trebali posjetiti iznimno zeleni Gornji grad i Strossmayerovo šetalište. S Gornjeg se grada pruža pogled na cijelu metropolu, a do njega možete stići i uspinjačom koja je proglašena najkraćom žičarom za javni prijevoz na svijetu jer se radi tek o 66 metara duljine. Botanički vrt s više od deset tisuća vrsta leži između Glavnog i Zapadnog željezničkog kolodvora.

Kuće za odmor Zagreb

Plavi Zagreb

Sportsko rekreacijski centar Jarun ponudit će vam odličnu sportsku biciklističku stazu za prave sportaše koja je sasvim odvojena od nogostupa pa na njoj mogu vježbati i profesionalci. U ljetnim danima Jarun nazivaju zagrebačkim morem jer se tamo možete kupati i uživati na plažama okruženim livadama i šumarcima, a ima čak i nudističku plažu. Na Jarunu možete pronaći baseball klub, višeosjetilni park, kanu klub, skate park i razne tematske otoke.  Izletište Bundek također je zabavno rekreativni park, a čine ga Veliko jezero i Malo jezero. Veliko jezero ima uređenu obalu površine jednog hektra na kojoj tijekom ljetne sezone za sigurnost kupača skrbi spasilačka služba, ulaz u jezero za ljude s poteškoćama u kretanju i druge suvremene sadržaje. Malo jezero ostavljeno je u svom izvornom obliku bez puno sadržaja jer se radi o prirodnom staništu mnogobrojnih biljnih i životinjskih vrsta, osobito ptica. U Zagrebu postoji nekoliko bazenskih kompleksa. Zagrebački Velesajam na svojim terenima i u paviljonima nudi različite aktivnosti koje će vas napuniti adrenalinom, poput vertikalnog zračnog tunela, slobodnog penjanja ili offtrack buggyja.

Zagreb možete posjetiti toliko puta i opet ga ne upoznati koliko biste možda željeli pa smo se potrudili ponuditi vam dovoljno apartmana i kuća za odmor diljem naše prijestolnice: zašto ne biste češće došli u kontinentalnu Hrvatsku?

Svojim iznajmljivačima NOVASOL nudi 25 % popusta na iznos rezervacije – iskoristite tu priliku za svoj sljedeći odmor!

Apartmani Zagreb