Karlovac, odmor na četiri rijeke

Karlovac kao grad nikad nije bio osvojen, pa zašto vi ne biste pokušali? Svi su već čuli da je Karlovac grad na četiri rijeke. To su Mrežnica, Kupa, Korana i Dobra. Zbog njih je Karlovac ujedno i grad mostova i čamaca. Karlovčani se vole šaliti da sve od vrtića i škola do restorana i kafića nazivaju po karlovačkim rijekama pa čak i svoju djecu. Kupa je najdulja i u nju se ulijevaju ostale tri i brojne druge rijeke. Korana nema izvor, jer se izlijeva iz Plitvičkih jezera i preko više slapova divlja svojim kanjonom do Karlovca gdje se smiruje i poput Kupe gotovo da prolazi središtem grada. Njena je voda ljekovita i puna minerala, pa je omiljena za kupanje, stoga preporučujemo posjet Foginovom kupalištu preko puta nogometnog stadiona i fantastičnog slatkovodnog akvarija Aquatika u središtu grada. Mrežnica s dva izvora ima još više slapova i sedrenih barijera i najbolje ju je upoznati iz čamca. Dobra ima čak tri izvora, više naziva u gornjem toku, pa čak i ponire, a na njoj možete vidjeti stare drvene mlinove. NOVASOL vam nudi kuće za odmor u Karlovcu koje su odlično opremljene tako da imate ne samo idealno polazište za istraživanje destinacije, već i fantastično utočište za odmaranje.

Kuće za odmor Karlovac

Popularne kuće za odmor u Karlovac

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Karlovac

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Karlovac

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Karlovac

Loading...

Karlovac i njegove zanimljivosti

Znate li da je Karlovac utemeljen u 16. stoljeću u svrhu obrane od turskih osvajača kao jedinstvena gradska jezgra u obliku šesterokrake zvijezde? Sličan tlocrt imaju samo još Palmanova u Italiji i Nové Zámky u Slovačkoj. Karlovačka tvrđava izgrađena je na posjedu obitelji Zrinski, a mjesto gdje su se prije četiri stoljeća vjenčali Ana Katarina Frankopan i Petar Zrinski danas je gradski muzej. Prošećite koji kilometar dalje uzvisinom do starog grada Dubovca, najstarijeg karlovačkog spomenika s kulom vidikovcem povrh Kupe. Spomenuti slatkovodni akvarij posebnost je koju morate posjetiti dok ste ovdje na odmoru. Osim vrsta koje se često vide u našim rijekama, potocima, jezerima i boćatim ušćima, ovdje imate jedinstvenu priliku razgledati endeme poput krbavske gaovice i neretvanskog vijuna ili nevjerojatne jadranske jesetre koja može narasti do dva metra duljine. Poučna staza Kozjača jugozapadno od središta Karlovca prelazi u istoimenu šumsku pješačko-planinarsku stazu. Pridjev „karlovačko“ gotovo da je sinonim za pivo pa posjetite tradicionalne Dane piva, budete li se tada zatekli u Karlovcu.

Smještaj  Karlovac

Karlovac za aktivni odmor

Ukoliko volite provesti svoj odmor aktivno, okušajte se u raftingu, kajakingu ili laganoj vožnjom u kanuu. Jedna od zanimljivosti koje možete doživjeti u Karlovcu je i vođeni foto safari u nekom ob brojnih obližnjih parkova. Obližnje močvare i ornitološki rezervati raj su za promatranje ptica. Ribolov s obale, mosta ili čamca teško da će vas zaobići na vašem odmoru u Karlovcu, bilo kao aktivnog sudionika ili promatrača. Spojite odmor, kulturu, povijest i sport u jedno: obiđite obližnje dvorce i ruševine biciklom. Staze i ceste vas vode kroz šume i uz rijeke do dvadesetak većinom zapuštenih karlovačkih dvoraca.

Karlovac je grad kao stvoren za aktivni odmor u kontinentalnoj Hrvatskoj. No nećemo vam zamjeriti budete li na njemu samo ljenčarili u nekoj od naših lijepih kuća za odmor.

Apartmani Karlovac