Čakovec - apartmani i kuće za odmor u Međimurju

Čakovec je sjedište Međimurske županije, regije koja leži između Mure i Drave, u kontinentalnoj Hrvatskoj. Ovdje će uživati svi ljubitelji vinograda i lova. Rimsko naselje Aquama na području današnjeg Čakovca spominje se još u prvom stoljeću prije nove ere. Radi se o rimskom  odmorištu na području Insula Muro-Dravana, u prijevodu “otoku između Mure i Drave”. Današnji naziv najvjerojatnije potječe od imena drvene kule Csakathurn (Čakov toranj) kojeg je u trinaestom stoljeću dao sagraditi Dimitrus Csaky, visoki dvorjanin kralja Bele IV.

Urlaub im Ferienhaus

Popularne kuće za odmor u Čakovec

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Čakovec

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Čakovec

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Čakovec

Loading...

Čakovec – meka kontinentalne gastronomije

Ljeti je Čakovec odjenut u svoje zeleno ruho, jesen miriše na suho voće i daje svoje najbolje plodove, a u proljeće sve procvate. Međimurje je jedno od gastronomski najraznovrsnijih i autohtonih regija Hrvatske. Ovdje se miješaju germanski, slavenski i ugarski utjecaji, a sve to zajedno čini izvornu i jedinstvenu međimursku gastronomiju. Ovdje se nalaze neki od najboljih restorana kontinentalne Hrvatske. Ne propustite kušati međimursku gibanicu i pripremite se na to da ćete se iz Čakovca vratiti ugodno popunjeni.

Dan Grada Čakovca

29. svibnja se slavi Dan Grada Čakovca te se uz mirise cvijeća obilježava dodjela privilegije stanovnicima podgrađa čakovečke utvrde koji su tako 1579, dobili mogućnost stvaranja slobodnog trgovišta. Tada grad zabljesne svojom njegovanom hortikulturom i čistoćom. Zbog toga je Čakovec često bio nositeljem najuređenijeg grada kontinentalne Hrvatske.

Pristupačni turizam u Čakovcu

Ono što Čakovec izdvaja od većine ostalih odredišta u Hrvatskoj jest pažnja koja se posvećuje kretanju osobama s invaliditetom. Zato je prometna infrastruktura ovog grada posebno prilagođena: od prilaznih puteva u sam grad, pločnika u staroj jezgri, spuštenih rubnika kvalitetne estetike, zvučnih semafora i parkirališta s obveznim minimumom mjesta za osobe s poteškoćama u kretanju, pa sve do prilaza pješačkim prijelazima. To se ne odnosi samo na promet već i na veliki broj prirodne i kulturne baštine te ugostiteljskih objekata.

Sport i opuštanje

U Čakovcu ćete vidjeti više bicikala nego automobila što govori o zdravom duhu, ali odličnim stazama i infrastrukturi za bicikliste. Grad obiluje sportskim dvoranama, a tu si i gradski bazen, nogometni i atletski stadion, adventure mini golf tereni (prvi takve vrste u Hrvatskoj). Zaželite li se pravog golfa, disc golfa ili samo opuštanja u wellness zoni ili termalnim bazenima, posjetite obližnji Sveti Martin na Muri.

Pregledajte ponudu apartmana i kuća u Čakovcu, rezervirajte svoj smještaj i provedite odmor iz snova u Hrvatskoj.